Egynemű pároknak Európa első esküvői ruhaboltja nyílik meg Barcelonában. A bolt By néven nyitja meg kapuit május 30-án, szerdán a katalán főváros üzleti negyedében és kínál a gay pároknak minden olyan kelléket, ami a házasságkötés ceremóniájához szükséges.

Santiago Porerro, a bolt tulajdonosa az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy az üzlet Európában egyedülálló koncepció, mert minden esküvő egyedi és üzlete ehhez alkalmazkodik. Lehet nála venni öltönyegyüttest, de személyre szabott öltözéket is külön a nappali szertartásra, és külön az esti partira hozzávaló inggel, nyakkendővel és ékszerrel. "Barcelona nyitott és modern város, divatközpont és a homoszexuálisok fontos turisztikai célpontja" - magyarázta a tulajdonos. Az üzlet nyitásával egyidőben lesz Barcelonában az Esküvői Hét nevű ruhabemutató-sorozat.

Az azonos neműek házasságkötését 2005-ben szavazta meg a spanyol parlament. Spanyolországon kívül öt másik országban köthetnek törvényesen házasságot az azonos nemű párok: Kanadában, Belgiumban, Hollandiában és a Dél-Afrikai Köztársaságban, az Egyesült Államokban csupán Massachusetts államban tarthatnak ilyen esküvőt.