Két éven át se éjjele, se nappala nem volt egy új-zélandi férfinak: zúgott, recsegett, viszketett a füle. A minap végre kiderült, mi okozza a kellemetlen tüneteket: molyok fészkeltek a hallójárataiban.

Amikor Paul Balvert panaszával elment az orvosához, az vízzel próbálta öblögetni a füljáratokat: hiába. A férfi maga is naponta többször próbálta ujjával és vattás pálcikával tisztogatni a fülét, de semmi sem segített. Végül egy szakklinikára feküdt be, ahol aztán egy ápolónő felfedezte a baj okát, bár maga is alig akart hinni a szemének az esetről beszámoló New Zealand Herald beszámolója szerint.

Molyok voltak, rendkívül aktív, igen apró és félig áttetsző molyok, amelyek a füljáratokban rakták le petéiket. "Volt belőlük vagy száz, Belvart úr füle kitűnő fészek volt számukra, ahol jól szaporodtak" - mesélte el a lapnak Theresa O'Leary nővér. A felfedezés után a klinikán először megpróbálták kiszívni a fülmolyokat - eredménytelenül. Végül egy mikrobiológus eszelte ki a megoldást: tetűirtóval űzte ki a kellemetlenkedőket.