Teljesen elfogadott dolognak számít ma már, hogy a nők borotválkoznak, amit az is bizonyít, hogy a gyárak egyre-másra jelennek meg az új, nőknek szánt készülékekkel.

Milyen trükkök segítik elő hogy hatékonyabb legyen a borotválkozás? Az egyik világmárka képviselői szerint létezik néhány biztos tipp. Ilyen például hogy borotválás előtt, ha teheti valaki, legalább öt percre üljön be egy kád kellemesen meleg vízbe. Így a víz felpuhítja a szőrszálakat és könnyebb lesz azokat eltávolítani. Ezután kell felvinni a borotvazselét a bőrre, ami egy habréteget képez és elősegíti a pengék akadálytalan siklását. A borotvát a szőr növekedésével ellentétes irányban érdemes vezetni. Utána a lábakat testápolóval és babaolajjal jó bekenni, így megnyugszik, simábbnak és hidratáltabbnak tűnik a bőr.

Az egyik új női borotva számos újdonságot, szabadalmat tartalmaz. Ilyenek a krémező csíkok, a különleges pengék, a bőrpuhító védő párnácskák és a formatervezett ujjtámasz. Az újfajta pengével könnyebben borotválható a kényes bikinivonal, amit elősegít az ovális borotvafej is. A rögzíthető tartó segítségével a zuhany alatt is egyszerűen kicserélhető a borotvafej. Az új trendi szín a zafírkék és gyöngyház. A kis készülék könnyű és belefér minden kis női táskába.