Ikertalálkozó vurstlihangulatban

dr
2007.07.30. 10:19
Az Országos Ikertalálkozóra idén 210 egypetéjű és hat hármasiker érkezett. Szigethalmon idén is rendeztek klónszépségversenyt, ahol 10 ikerpár mérhette össze megjelenését. Dodzsem, lángos és palacsinta a rengeteg egyforma ember között.

A VIII. Országos Ikertalálkozót idén is Szigethalmon rendezték meg. A vurslihangulatot a Nyugdíjas Klub palacsintázó sátrán kívül a lángosos, a célbalövő, a dodzsemes és az óriáskerék üzemeltetője is biztosította. Az árakra nem lehetett panasz, viszonylag olcsón lehetett jóllakni, sőt arra is figyeltek a rendezők, hogy az idelátogatók hűsölhessenek. Néhány asztalt és széket egy körülbelül húsz centiméteres lábáztatóban helyeztek el, ahol nemcsak falatozni lehetett, de napernyők még árnyékot is adtak. A szervezésnek köszönhetően pörgős, falusi hangulatú kikapcsolódásban volt részünk.

210 ikerpár és hat hármasiker érkezett a rendezvényre. A közép- és nyugdíjas korú ikerférfiak ignorálták ugyan az éves találkozót, de azért akadtak lelkes látogatók. Judit és Erzsi, akik negyvenhárom éve élvezik az ikerség összes előnyét és hátrányát, minden évben átjönnek Szigetszentmiklósról, mert azokat a pillantásokat keresik, amikre csak az ikrek képesek. Egy nézésből is meg tudják állapítani, hogy mire gondol a másik, anélkül, hogy ismernék egymást. "Jó érzés. A mi generációnk a szemével is képes kommunikálni."

Ikerszépségverseny és énekiskola

A háromkor kezdődő ikerökörködés elnevezésű program nem keltette fel az érdeklődésünket, ezért inkább a szépségverseny indulóit kerestük fel, akik éppen sminkeltek egy légkondícionált helyiségben. A húsz indulót persze csak tíznek számolták, hiszen mindenkiből kettő volt. A lányoknak pusztán annak a feltételnek kellett megfelelniük, hogy életkoruk 16 és 30 év közé essen. Mivel a koreográfiát 10 párra találták ki, így kétségbeestek, mikor az egyik pár egyszerűen nem jelent meg. Ezt csak úgy tudták áthidalni, hogy egy csinos ikerpárt kértek meg, legyenek kedvesek indulni a versenyen.

Galéria

Az utcai ruhás és a bikinis felvonulást az estélyis követte, és nem meglepő módon ez volt a legnépszerűbb a közönség körében. A narancsbőrös-szúnyogcsípéses és a nem egyenletesen barnult testek a legszebben az elegáns ruhában mutattak, amit füttykoncerttel és kedves bekiabálásokkal díjazott a nagyérdemű. "Izomból letéped róluk a ruhát és berakod" - magyarázta egy ötvenes copfos papa húsz év körüli fiának. Egy vasutasarcú hatvanas pedig tövig kigombolt ingben vonaglott a zenére és csak akkor tapsolt, mikor úgy érezte, ha ezt most kihagyná, nem is menne le a nap.

Az átöltözések közötti szünetben a Csillag születik énekiskola növendékei szórakoztatták a közönséget, így csak néha jutott eszünkbe a csajokat hiányolni. A legkegyetlenebb egy 12 éves forma kislány volt, aki Zséda slágerét, a Szeress most-ot olyan átéléssel énekelte, hogy az erkölcsrendészet zokszó nélkül bezáratta volna a lányhoz közelálló hímneműeket. Az érdeklődőknél mégis a Piramis "Szállj fel magasra" című számát éneklő nyakigláb lánygyerek vágta ki a biztosítékot, aki végigaffektálta a dalt, de legalább megnövelte a pult előtt várakozok számát. Az előttünk álló férfihorda egyik tagja pedig "én megiszok egy sört, a faszom hallgatja ezt végig" felkiáltással vált ki a társaságból.

Falusi trend: olcsó játék hülyegyerekeknek

Rájöttünk, hogy a fekete magas sarkú velúr szandál párosítása fehér zoknival sose megy ki a divatból, de nem ijedtünk meg a látottaktól, sőt innentől kerestük a falusi divat jellegzetességeit. A férfiaknál a tetoválás és az izompóló volt nyerő választás, az idősebbek pedig a teljes felsőtest megmutatását gondolták a legérzékibbnek. A hölgyek az említett zokni-szandál verzió mellett a bőrkeményedéses sarkakat preferálták, ami megmutatta azt is, hogy nemcsak keményen küzdenek mindennap, de idejük sincs magukra.

Lévén, hogy ikertalálkozón voltunk, nem láttunk olyan testvérpárt, akik ne egyforma szerelésben jelentek volna meg. Kedvencünk egy tízéves pár volt, akiknek édesanyja saját kezűleg készítette szoknyájukat, nem törődve azzal, hogy a kiválasztott textília nemcsak emlékeztet egy terítőre, hanem konkrétan az is. Túl a ruházkodáson, a sokasággal sem törődve felküzdöttük magunkat a színpad mögé, ahol a szervező ikerlányai irányították a szépségverseny indulóit. Italokat osztottak és tanácsokkal látták el az amatőr versenyzőket, akik Bea és Niki odafigyelésén kívül hozzátartozóik gondviselését is élvezhették. Az egyik anyuka még a bikinialsót is megigazította majdnem felnőtt csemetéin, nem gondolva arra, hogy ez azért már kínos is lehet számukra.

Galéria

Az előző napi hat és fél órás felkészítés elégségesnek bizonyult a mezőny számára, szinte észrevehetetlen volt, hogy nem kezdőkkel állunk szemben. Dani és Ricsi édesanyja szerint 14 éves fiai leginkább a lányok műsorát és az énekiskola növendékeinek fellépését élvezték a legjobban. Az anyuka azt is elmesélte, hogy a fiú szépségversenyt hiányolja a legjobban, melyre az igény már akkora, hogy a szervezők is elgondolkodtak a kérdésen. Ricsi és Dani az összes megkérdezett ikerpár közül a legérdekesebb, hiszen nemcsak a hobbijuk, de az igényeik is teljesen mások. Anyjuk szerint lelkileg is más emberek, nincsenek összenőve és teljesen jól elvannak egymás nélkül is.

István király és a koronák

"Már fáj a lábam. Szar ezen a kavicson állni" - említette mellettünk egy hölgy, mikor kihívták a színpadra az összes lányt, hogy kihirdessék a győztest. Az időben érkező bejelentés mindenkit izgatottsággal töltött el, de szokás szerint a különdíjak kiosztásával kezdte a zsűri. Miután túljutottunk a harmadik és a második helyezetten is, végre felkerülhetett a korona Orbán Asztrid és Alexandra fejére, akik a száz-százezer forinton kívül utazást és ajándékcsomagot is kaptak. A 19 éves páros sosem indult még szépségversenyen, és külön-külön ki sem próbálnák ezt a mókát. Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva nem szeretik, ha nem együtt értékelik őket.

"Egy a hobbink, egy az iskolánk és a baráti társaságuk. A fiúk meg tudnak különböztetni minket." A bagodi lányok az ikerség hátrányait csak abban látják, hogy mindig egy kalap alá veszik őket. "Ha egyikünk összezördül valakivel, akkor egyből bántják a másikunkat is." A verseny vége után a Nova Kultúr Zenekar lakta be a színpadot, hogy jól ismert nótákkal szórakoztassa az addigra már felfokozott hangulatú közönséget. Ezt követően az István a király rockopera dalai csendültek fel, ekkor úgy éreztük, már mindent láttunk és hazamehetünk kipihenni a döbbenetes mennyiségű azonos kinézetű ember látványát.