Nőkre lehet licitálni az interneten. Kivételesen nem testi szerelmet árulnak, épp ellenkezőleg - távkapcsolatot. A legtöbbet kínáló udvarlónak képzeletbeli barátnője lesz a magát fotókkal és csábos reklámszöveggel hirdető lány.
Az eBay-en futó árveréseken a közel száz lány többsége fel sem keltette a férfiak figyelmét, ezért még az öt vagy tíz dolláros kikiáltási áron sem keltek el. Az átlagos leütési ár 20-30 dollár körül volt, a 120-250 dolláros álomfizetést csak kevesen érték el. Egy nőnek 500 dollárt ígértek barátságáért, a rekordert ez az összeg közelítette meg legjobban.

Tekintse meg képeinket!
A rekordösszeget - 4000 dollárt - egy iowai hirdető kapta, bár azt nem lehet tudni, valóban eljut-e hozzá ez az összeg. Az ő árverése trükkös volt, mert az ötven dolláron felüli összeggel licitálóknak hálául meztelen képeket ígért magáról. Összesen 49-en licitáltak rá, míg a többiekre átlag tízen.

Akadt olyan is, aki egy internetes egyéjszakás kalandot ajánlott fel. Ez nem izgatta fel annyira a párkeresők fantáziáját, így a 9,99 dolcsiért kínált tisztességtelen ajánlatra nem licitált senki.

Az árverés lezárultával a felek megegyeznek a kifizetést illetőleg, és megkezdődhet a távkapcsolat. Ehhez jól jön néhány "szeretem a képzeletbeli barátnőmet" feliratú matrica vagy póló, melyeket szintén árvereznek élelmes amerikaiak.

Drága szörföslány

Az egyik legdrágább jelentkező, Holly, 22 éves, a Kaliforniai Egyetem hallgatója. A szőke szépség virtuális kegyeiért 250 dollárig ment fel a licit.

Bemutatkozó szövegében bevallja, így szeretne egy kis mellékes keresethez jutni. Leginkább szörfös csajnak vallja magát, de síelni és snowboardozni is szeret. Nemrég költözött új lakhelyére, és nem ismer sok embert, ezért javarészt otthon ül és internetezik. Tökéletes netes barátnő.

Távszerető

"Én tényleg egy lány vagyok"
Felajánlása nem csak a csinos pofika miatt lehetett népszerű. Minden hétre ígér egy kézzel írt levelet vagy emailt, amiben megírja, hogy mennyire nem képes elviselni újdonsült barátját.

Küld majd egy csomó ruhát, amit előtte hordott, csak hogy barátja úgy érezhesse ott van vele kedvese. Kétszer csettelnek majd hetente, így fognak mindent megtudni egymásról. Küld majd neki képeslapot Valentin-napra, hogy tudja, mennyire hiányzik neki.

Holly a hónap végén majd mindig szakít vele, minden féle módozatban. "Olyan leszek, amilyennek látni akarsz" - írja - "kurvás, szórakoztató, laza, aranyos vagy féltékeny. Ez engem is szórakoztat, úgyhogy mondd csak el mit kívánsz!"

A lány külön hangsúlyt helyez ajánlata valódiságára. "Én tényleg egy lány vagyok" - írja "nem csak egy álruhás dagadt fickó, mint ahogy ez lenni szokott. Ha jól fogsz viselkedni, még az is lehet, hogy felhívlak telefonon, és beszélhetünk. Sok szerencsét a licithez!"