Teljesen nyitottak vagyunk alulról

hh
2004.06.03. 15:37
Szűk körű sajtótájékoztatón Lux Elvira, Fullajtár Andrea és egy férfi hastáncos jelenétében mutatták be Kriston Andrea Magyarországon egyedülállónak és védjegynek számító Kriston Intim Tornával foglalkozó könyvét. Az élvezetes menstruációt illetve egyéb hasznos női praktikákat tanító könyv ígérete szerint a gyakorlatokkal a hüvely szorítóereje akár tíz hét alatt 132 százalékkal növelhető meg. Aki pedig nem edz, annak nincsen hüvelyereje.
A Velvet riportere nagyrészt idősebb hölgyek társaságában ismerkedett az est háziasszonya által az Új Emancipáció mozgalom zászlóvivőjének titulált Kriston Andrea, illetve társszerzője - egyben élete párja - Ruzsonyi Péter új könyvével.

A dühös vagina

A Citadella egyik éttermében gyülekeztek a kizárólag női érdeklődők, akik közt Fullajtár Andrea is helyet foglalt, eleinte érthetetlen okokból. Az amúgy is szürreális helyszínen amíg a kezdésre vártunk szinte fel sem tűnt amikor Fullajtár riadtan üvöltözni kezdett, hogy "A vaginám! A vaginám!" Úristen, mi történhetett - villant át a jelenlévők agyán, de hamar leesett, hogy Andrea éppen egy alkalomhoz illő monológot, a dühös vagina monológját adja elő Eve Ensler könyvéből. Mikor Fullajtár a részlet végére ért, hazarohant nemrég megszületett kisgyermekéhez, akit már Kriston által gondosan előkészített intim testrészeivel hozott e világra.

A kis előadás után egy másik monológ következett: Koronczay Lilla, a Nők lapja újságírónője női szívhez szóló költői kérdéseket intézett hozzánk. Miért van az, hogy a Magyarországon élő nők a mai napig patriarchális viszonyok között élnek? Miért függünk még mindig ennyire a férfiaktól? Miért önbizalomhiányosak a magyar nők? Miért lesznek 40-50 éves korukra nyúzottak és fásultak?

Koronczy magyarázata szerint ez azért van így, mert egy férfiak világában szeretnénk érvényesülni, mi nők, és a férfias eszközök használata közben elfogynak a női energiáink. Az itt bemutatott könyv azzal foglalkozik, hogy hogyan tudnánk ezeket visszaszerezni.

Szorítunk

Az energiától kicsattanó Kriston Andrea biológia-testnevelés tanárként végzett, és 1986-ban kezdett el szexuálgimnasztikát oktatni Kazincbarcikán. Ez akkoriban nem kis megrökönyödést keltett. A sajátos torna alapjait már ekkor lefektette, és 1990-ben megírta az első változatát. A mostani már a hetedik kiadás, az azóta szerzett tapasztalatait ami a hüvely és a záróizmok tornáztatásán kívül foglalkozik még az arcgimnasztikával, a kebelvédelemmel, az örömteli ciklussal, a férfiak intim tornájával, de még a gyerekek tréningjével is.

Létfontosságú dolgokra hívja fel az átlagos magyar környezetben felnőtt nők figyelmét, és felszabadultan közelít a legtöbbekben még mindig szégyenérzetet okozó altesti problematikához. Arra bátorítja a lányokat, asszonyokat (kortól függetlenül), hogy kezdjék elerősíteni az intim testrészeiket, amíg még nem késő.

Hüvely power

Mint megtudtuk Kristontól, még a szülés után sincs minden veszve. A vajúdás során ugyanis alakváltozás következik be a legszentebb helyen, amire az átlag magyar nőgyógyász két megoldást kínál: vagy megműtik, vagy úgy marad. A talpraesett Kriston Andrea ebbe nem akart belenyugodni, és tanulmányait továbbfejlesztve dolgozta ki "életmentő" módszerét.

"A kórházban első szülésem előtt azzal ijesztgettek a többiek, hogy majd pelenkát kell hordanom, kitágul a hüvelyem és még aranyerem is lehet. Mikor megszültem, az orvosom közölte velem, hogy én most már egy szült nő vagyok, és örökre az is maradok. Ekkor estem pánikba. Vagyis pont nem, hanem elkezdtem tornáztatni a szülő testrészeimet. A szülés utáni hatodik héten tartott kontrollon az orvosom megdöbbenve tapasztalta, hogy újra szűz vagyok. A módszeremet lejegyzeteltem, és ezt próbálom továbbadni, ez lett a küldetésem" - mesélte el Andrea.

"Évente 4,5 milliárd forintot költünk felnőttpelenkára"

A megdöbbentő adat Kriston Andreától származik. "Az idő előrehaladtával egyre sűrűsödő nőgyógyászati problémák egyik fő forrása, hogy nem ismerjük eléggé a hüvelyünket. Ebben nagyrészt a prüdéria, és a nem megfelelő felvilágosítás okolható. A gyerekeknek hamar megtanítják, hogy a nemi szerveikkel foglalatoskodni csúnya dolog, és nem illik, tabu. Ez rossz. Mire szülésre kerül a sor, annyira rosszul irányítottá válik a nők teste, hogy már szinte lélegezni sem tudnak rendesen. Idősebb korban pedig jönnek a vizeletvisszatartási gondok, amik a módszeremmel megelőzhetőek."

A KIT (Kriston Intim Torna) arra is felhívja a figyelmet, hogy a nemi szervek különleges gondoskodást igényelnek. "Itthon még mindig szappannal mossák a nők a nemi szervüket, holott ezzel elpusztítják az ott élő mikroorganizmusokat, amik a természetes védelemért felelősek." A szappan helyett Kriston intim mosakodószert ajánl.

Aranyat ér

Az aranyér kialakulása is nagyszerűen megelőzhető. Tudta Ön, hogy honnan ered az aranyér kifejezés? A könyvben erre is választ kapunk. "Ezt a találó nevet csupán a régi magyar orvosi nyelv nyomán használjuk, ami arra utal, hogy az agyvérzéstől való félelem esetén elkerülhető volt az érvágás, mert az aranyeres vérzéssel a vérnyomás csökkent" - írja Kriston Andrea. Hozzáteszi, a probléma nem létezne, ha még mindig négykézláb járnánk.

Szexi hastáncosfiú

A könyvbemutató meglepetéssel is szolgált egy hastáncos férfiú formájában. A török nőnek álcázott Seres Zoltán tánca annyira abszurdnak tűnt a konszolidált hölgyek társaságában, hogy az előadás első perceiben Lux Elvirával egy ritmusban rázkódtunk a röhögéstől.

Seres saját ars poeticájával magyarázta munkásságát, miszerint mindenki azt csinálja, amit szeret. "Mióta termékenységi táncot járok, magamon érzem azt a hatást, amit a nőknek jelenthet ez a lazító csípőmozgás."