Kínában megalkották a világ legnagyobb jégépítményét: a "Romantikus Érzelmek" elnevezésű épület 35 méter magas és majdnem 200 méter hosszú, viszont egyszer majd elolvad.

Az észak-kelet kínai Heilongdzsiang tartomány Harbin városban az a furcsa, hogy évente két hó- és jégfesztivált is rendeznek, csak kicsit más néven. Ez önmagában azért nem meglepő, mert itt - a Szibériából fújó hideg téli szélnek köszönhetően - iszonyú hideg van: télen a mínusz 16,8 fok az átlaghőmérséklet, de mínusz 38 fok is előfordult már. Ezt kihasználandó már 1963 óta megrendezik itt a Harbin Nemzetközi Jég- és Hófesztivált, és a négy évvel fiatalabb Nemzetközi Hószobor Kiállítást. Ez utóbbi tegnap kezdődött el a város Sun Island Scenic Area (kb. Nap Sziget Látványterület) részén.

Klikk!

A kiállítás legnagyobb attrakciója az a lírai elnevezésű épület, amellyel rekordot döntenek a kínai jégszobrászok. A "Romantikus Érzelmek" harmincöt méter magas és kétszáz méter hosszú. A másik különlegesség a kiállításon az, hogy bemutatják a világ első jégzongoráját, amin még játszani is lehet.