horoszkóp

A rapperek utálják a melegeket?

2005.08.24. 12:40
Kanye West rapper a Music Tv műsorában arról beszélt, a hip-hop műfaj képviselői gyűlölik a melegeket. Ezzel ő sem volt másképp, amíg meg nem tudta, hogy egyik legkedvesebb rokona homoszexuális. Ezután előadta egyik dalát.

A melegekről alkotott véleményéről beszélt az amerikai MTV zenecsatornán Kanye West amerikai rapper. A Pride.hu információi szerint a 27 éves zenész a csatornának adott interjújában a hip-hop műfaj zenészeiről általánosságban kijelentette, nem tűrik a homoszexualitást. Kanye West arról beszélt, köztudott, hogy hip-hop világában mindenki gyűlöli a melegeket, a hip-hop szlengben a "gay" (meleg) homlokegyenest ellentéte a "hip-hop"-nak. Véleménye szerint egész Amerika melegellenes, de ennek részletezésébe nem ment bele, írja a pride.hu.

Macsó rapperek

Az egyik leghírhedtebb homofób rapper a 32 éves fehér bőrű Eminem, akinek szövegeit 2001-ben még az amerikai szenátusban is felolvasták, mint elrettentő példát. Sokak szerint azonban Eminem szimpla botrányhős, aki lemezein mindenkit kioszt, többek között saját anyját is, aki beperelte becsületsértésért. Eminem meleggyűlöletének az is ellentmond, hogy a 2001-es Grammy-díjkiosztón a homoszexualitását nyíltan vállaló Elton Johnnal énekelt duettet.

Tavaly szeptemberben a jamaikai Buju Banton dancehall-énekest nem engedték fellépni Angliában, mivel a koncert előtt rengetegen tiltakoztak homofób dalszövegei ellen. A manchesteri rendőrség nem adott engedélyt a rendezvényre, mivel attól tartottak, tömegverekedés törhet ki.

A családban marad

Az interjúban Kanye West nem említett neveket, de zenésztársait felszólította arra, hogy hagyják abba a szélsőséges megnyilvánulásokat, és ne gyűlöljék a homoszexuális férfiakat. A rapper saját példával is előrukkolt. Elmondta, maga is homofób volt addig, amíg meg nem tudta, hogy egyik unokatestvére, akit szeret, meleg.

Ez fordulópontot jelentett az életében. A rapper hozzátette, azért lett homofób, mert gyerekkorában a többiek anyámasszony katonájának csúfolták és ettől kisebbségi komplexusa lett, amit a meleggyűlölettel kompenzált. Ezután előadta "Hey Mama" című számát a "Late Registration" című, készülő albumáról.