horoszkóp

Patkányinvázió egy New York-i KFC-ben

2007.02.27. 12:42
A cég épp kiheverte pár hónappal ezelőtti ételmérgezéses botrányát, most pedig egy tucat patkánynak köszönhetően kerültek be a hírekbe.

A new yorkiak már hozzászoktak, hogy néha patkányokkal találkoznak, de egész másképp reagálnak, ha nem a megszokott helyen, a metróalagútban látják őket futkározni, hanem egy gyorsétterem padlóján.

Egy tévéstáb szúrta ki múlt pénteken, ahogy egy még zárva tartó KFC és Taco Bell étteremben egy nagyobb patkánycsalád fogócskázik a földön. A felvételek gyorsan bejárták a világot az interneten, és bemutatták őket a tévében.

Vizuális típusok előnyben

Még aznap megjelentek az amerikai ÁNTSZ emberei, akik rövid úton bezárták az éttermet, a gyorsétkezde anyavállalata, a Yum Brands kéviselője pedig rögtön minden lehetséges fórumot telenyilatkozott a cég szigorú higiéniás szabályairól. A nézőkben ezek ellenére valószínűleg inkább a fogócskázó patkányok képe maradt meg. Az étterem vezetője pedig jobbnak látta, ha eltűnik a nyilvánosság elől.

Az AP hírügynökségnek nyilatkozó Joel Cohen ingatlanszakértő azonban inkább a körülményeket mint a gyorsétkezdét hibáztatta a helyzetért: "Ez a környék egy tragédia. Az emberek az ajtók elé dobálják ki a szemetet. A lezáratlan zacskók tele vannak ételmaradékkal, amihez a patkányok könnyedén hozzájutnak."

Előzmény: a hasmenést okozó zöldségek

A cég nem először kényszerül magyarázkodásra: tavaly több mint hetvenen betegedtek meg az USA keleti partján, és tucatnyi éttermet átmenetileg be is kellett zárni, mert kólibaktériummal fertőzött zöldségeket szolgáltak föl. A kóli a világ egyik legelterjedtebb fertőzése, súlyos hasmenést és kiszáradást okoz.

A Yum Brands részvényei súlyosat estek a hír hallatán.