horoszkóp

Nem tudni, élt-e a kandallóba dobott újszülött

2007.11.22. 11:34
Még nem tudni, élt-e az újszülött, akit egy sülysápi kismama a szülést követően törölközőbe csavart, majd a kandallóba dobott. Az asszonyt a kiérkező mentők az erős vérzés miatt mentőhelikopterrel szállították egy budapesti kórházba. A gyanusított beismerte tettét, így emberölés bűntettének gyanúja miatt indít eljárást ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Megszülte, majd elégette gyermekét egy 36 éves sülysápi asszony - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. A mentőszolgálat erősen vérző állapotban találta az otthon szülő nőt, aki miután világra hozta a gyermekét, törölközőbe csavarta és a ház kandallójába dobta. Az asszony egyedül tartózkodott a házban - tudtuk meg a Pest Megyei Rendőrkapitányság sajtóügyeletesétől -, de az nem derült ki, hogy ki értesítette a mentőket.

A Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál megerősítette, hogy erősen kivérzett állapotban szállították a sérültet egy budapesti kórházba. A sülysápi asszony a műtét után  beismerte a tettét a rendőröknek. „Mentőhelikoptert is igénybe kellett venni a szállításához" - tette hozzá Győrfi. „Arról azonban még nincs információnk, hogy a csecsemő élve született-e vagy sem, azt csak a későbbi vizsgálatok után lehet megállapítani."

Az asszony ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon - olvasható a rendőrség honlapján. Az Országos Mentőszolgálat még szerdán értesítette a Monori Rendőrkapitányságot arról, hogy egy otthonában szült nőhöz hívták ki őket, azonban az újszülöttet nem találják. Az elsődleges adatgyűjtés és a tanúkihallgatások alapján megállapították, hogy a nő otthon egyedül szülte meg a gyermeket és az újszülöttet a házban található kandallóba dobta. Ezt a helyszíni szemle és az ott elvégzett elsődleges orvosi vizsgálatok mindezt alátámasztották. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte, ezért a rendőrség őrizetbe vette. Az ügy részleteit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya vizsgálja.