horoszkóp

Keressük a legmeghatóbb csókot!

2007.10.01. 22:15

Nemrég megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük melyik a legjobb filmes szerelmi vallomás. Optimális esetben az a nő, vagy férfi, akinek szerelmet vallottak, nagy hévvel partnere szájára tapad, jöhet és megtörténik az első, igazi csók. Persze az egyszerű, érzelem nélküli smárolás is igen népszerű elfoglaltság. Most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a sok filmes csók közül melyik jön be legjobban a nézőknek.

1. A May-Irwin csók, vagy az első filmes csók (1896)

A történelmi jelentőségű felvétel szereplője két színész: May Irwin és John Rice. A párost Thomas Edison kérte meg, hogy kamerája előtt ismételjék el egy broadway-i színdarab csókjelenetét. Mivel némafilmről van szó, sajnos nem tudjuk, hogy a két színész mit súg egymásnak, mielőtt egymás ajkára tapadnának. Talán a férfi akkurátus bajuszpödrési technikájáról értekeznek.

2. Humphrey Bogart és Ingrid Bergman - Casablanca (1942)

Egy igazi klasszikus. Nem igazan tudunk mit hozzáfűzni. Ebben a filmben hangzik el a legendás mondat: „Kiss me, kiss me as if this is the last time.” (szabad fordításban: Csókolj meg, csókolj úgy, mintha ez lenne az utolsó alkalom!)

3. Burt Lancester és Deborah Kerr - Most és mindörökké (1953)

Mi lehet romantikusabb egy festői szépségű tengerparton váltott forró és szenvedélyes csóknál? Bár a fürdőruha alá alattomosan „benyomuló” homok meglehetősen kényelmetlen pillanatokat okozhat, ez nem zavarja a szerelmespárt. Mivel a méretes felsőtesttel rendelkező őrmester bajtársa feleségét próbálja megdönteni, érthető módón a kíváncsi szemektől távol, Hawaii egyik elhagyatott tengerpartján esnek egymásnak.

4. Patrick Swayze és Demi Moore - Ghost (1990)

A történet mindenki számára ismert: van egy fiú és egy lány, a fiút azonban megöleti legjobb barátja; a srác, aki egy ideig nem fogja fel, hogy mi történt vele, kísértetként a Földön marad és kinyomozza, ki tette ezt vele.Természetesen mielőtt szegény pasi bekrepálna, azért még váltanak egy-két szenvedélyes csókot. Így esik meg a filmtörténelem egyik, szó szerint legmocskosabb smárolása. Patrick Swayze teljesen begerjed az agyagozó Demi Moore-tól és elkapja őt alkotás közben.

5. Macaulay Culkin és Anna Chlumsky - My Girl – Az első szerelem (1991)

Az első óvódás vagy általános iskolás szerelmet és csókot senki nem felejti el. Sőt, az emberek ezt az első romantikus élményt mindig bárgyú mosollyal, távolba révedő tekintettel idézik fel. Ezzel a hollywoodi nagykutyák is tisztában voltak és egy egészen cuki kis filmet kanyarintottak a téma köré.

6. Jack és Sally - Karácsonyi lidércnyomás (1993)

A rajzfilmek ebből a felsorolásból sem maradhatnak ki. A választásunk Tim Burton animációs horrormeséjére esett. Egyrészt azért, mert a felsorolásban még nem volt még énekléssel egybekötött csók, másrészt azért, mert nagyra becsüljük Burton munkásságát.

7. Trey Parker és Matt Stone - Basebolondok (1998)

Döbbenet! A South Park készítői lesmárolják egymást egy nézőtérnyi ember előtt. Az előzmények: két jóbarát feltalálja a baseballt (kosárlabda baseball szabályokkal) és alakítanak egy saját csapatot. A siker, a hírnév és a csillogás azonban megszédíti őket és összevesznek. Persze még időben rájönnek, hogy nem bírnak egymás nélkül élni és egy homoerotikus jelenet keretében kibékülnek.

8. Sarah Michelle Gellar és Selma Blair - Kegyetlen játékok (1999)

Egy pikáns történet a történt az elkényeztetett amerikai tinédzserek korhatáros játszadozásairól. Van itt minden, amire érett férfi vágyik: iskolai egyenruhába öltözött lányok, akik esetenként nem csak fiúkkal, de azonos nemű társaikkal is smárolnak. Ez utóbbit természetesen csak és kizárólag oktatói célból teszik.

9. Tobey Maguire és Kirsten Dunst - Pókember (2002)

Bár a nők köztudottan az egyenruhás pasikra buknak, úgy tűnik, a testre símuló és műszálas híróhacukák is megmozgatják a hölgyek fantáziáját. Ez a csók ugyanis több filmes listán szerepelt, valamint talán ez az utóbbi évek egyik legtöbbet parodizált jelenete. Na igen, végre egy férfi, akinek egy jó nő láttán a fejébe tódult a vér és nem máshova.

És a ráadás: Madonna, Britney Spears és Christina Aguilera – MTV Video Music Awards (2003)

Bár a filmekhez szinte semmilyen szinten nem kapcsolódik, ne feledkezzünk meg erről a poptörténeti jelentőségű csókról, mely akkoriban óriási vihart kavart. Míg Christina Aguilera akkor még vad korszakát élte, vetélytársnője viszonylag távolt maradt a botrányoktól. A helyzet azóta némiképpen megváltozott. A vadócból tisztes családanya lett, a szende szűz pedig hozzáment háttértáncosához, akinek gyorsan szült két gyereket, majd elvált tőle és azóta botrányt botrányra halmoz. Arra a kérdésre persze még mindig nem kaptunk választ, hogy Madonna miért smárol hosszabban Britney Spearsszel, mint Christina Aguilerával. Lehet, hogy a nemrég leszbikus kalandjairól (is) elhíresült celeb már akkor is jobban szerette a lányokat?