horoszkóp

Havas Henrik gazdát keres

2004.11.18. 09:13
Sváby András, Havas Henrik és Pachmann Péter gazdátlan kutyákat ad örökbe jövő hétvégén az ócsai Szent Ferenc Állatotthonban. A leendő gazdák háromszáz kutya közül választhatják ki az igazit.
Az ócsai Szent Ferenc Állatotthon jelenleg több mint 300 kutyának ad átmeneti szállást abban a reményben, hogy idővel mindegyiküknek sikerül gazdát találni. Ennek segítésére határozott úgy a Magyar Újságírók Országos Szövetségének állatvédő szakosztálya, hogy 2004. november 27-én örökbefogadó napot szervez. Hogy minél több, jobb sorsra érdemes négylábú gazdához kerülhessen, ismert sztárok is segítségükre lesznek: a rendezvényhez azonnal csatlakozott Sváby András, Havas Henrik, Presser Gábor, Vujity Tvrtko, Novák Péter, Pachmann Péter, Várkonyi Andrea, Gál Noémi és Delhusa Gjon; többükkel személyesen is találkozhatnak az Ócsára látogatók november 27-én, szombaton.

Karácsony előtti csúcsforgalom

A tragikusan korán elhunyt édesanyjuk által megálmodott menhelyet két huszonéves lány, Nagy Rita és Henriett hozta létre. A menhelyen általában 150-300 között mozog a kutyák száma, de előfordult már, hogy a háromszázas határt is átlépték, mert kapujuk mindig nyitva áll a kidobott állatok előtt. Nagy Rita szerint karácsony előtt mindig több kutya érkezik hozzájuk, mert "az emberek ilyenkor fokozottan érzékenyebbek a kóbor állatok látványára, és jobban próbálnak segíteni rajtuk."

Az alapítványt Nagy Rita vezeti, aki a Velvetnek elmondta, hogy az Állatotthon jelenleg 240 kutyáról gondoskodik. "Nem volt még ilyen rendezvényünk, mi is kíváncsian várjuk, milyen eredménnyel jár ez az első. Nyaranta, amikor jó az idő, több a látogatónk, olyankor akár tízen is jönnek egy nap, de legalább ketten-hárman mindig érkeznek. Reméljük, hogy a hideg most sem fogja visszatartani a reménybeli örökbefogadókat."

Az otthonban egyelőre csak kutyák vannak, mert nincs lehetőség a macskák elkülönített elhelyezésére. Nagy Rita húga, Henriett egyelőre otthon gondozza a befogadott cicákat, de mivel már közel hatvan állattal él együtt, most egy macskamenhely létrehozásán fáradozik.

Jelképesen is lehet

Akik a rendezvényen most nem tudnak állatot örökbefogadni, azokat is szívesen látják, hiszen van lehetőség jelképes örökbefogadásra is. Természetesen a négylábúak akkor is nagyon boldogok, ha valaki kedveskedik nekik egy-egy velőscsonttal vagy játszik velük egy kicsit, így azokat is szívesen látják, akik anyagilag most nem tudnak segítséget nyújtani, de megismerkednének a menhely életével, működtetőivel és lakóival.

Adományokat is várnak

Az állatotthont tárgyi adományokkal is lehet segíteni, mert szeretnék bővíteni a férőhelyek számát. Nagy szükség van téglára, faanyagra, palára, a közelgő tél miatt szalmára, takarókra, de a napi működéshez is nagy segítséget jelenthet már néhány zacskó kutyatáp is. Mindenkit sok szeretettel várnak a kampányhoz csatlakozó sztárok és a szervezők, de legfőképpen a kutyák.

Hová, hogyan
A Szent Ferenc Állatotthon címe: 2364 Ócsa, Újerdő 33.
Megközelíthető: az inárcsi pihenőhelynél a stop táblánál jobbra, majd az első földúton jobbra; kb 2 km
Ha az adója egy százalékát utalná, az adószám: 18078477-1-42
Ha pénzzel segítene: Postabank 119-91102/021-49699