horoszkóp

Fiúkból áll a Sony thai lányzenekara

2007.02.19. 17:45
A csajzenekarokat eddig úgy definiálhattuk, mint tetszőleges számú és énektudású lányból álló üzleti projekteket. A Venus Flytrap nevű thai formáció óta már az se biztos, hogy lányokból vannak.

A thaiföldi Venus Flytrap nevű csajzenekar pop, funk és house alapokra énekel thai nyelven, de nem ezért érdekesek, hanem mert ők az első olyan csajzenekar, ami fiúkból áll. Bobo, Taya, Gina, Amy és Nok legalábbis eredetileg fiúknak születtek, bár ezt ránézésre ma már senki nem mondaná meg róluk.

A csapatot a Sony producerei találták ki és hozták össze, némi új színt csempészve a "mindegy, milyen a hangjuk, csak jól nézzenek ki" gyakorlatba. Az együttes tagjai mellimplantátumokkal és hormonok szedésével váltak egyre nőiesebbé, négyen közülük pedig már át is estek a nemátalakító műtéten is.

A Spice Girls kliséit követve az egyes tagoknak művészneve is van, és gondosan megtervezett külsejükkel is szeretnének eltérni a Thaiföldön ladyboy-nak nevezett, kabarékban és a szórakoztatóiparban dolgozó transzszexuálisok megszokott kliséitől, azaz a hivalkodó, jelmezszerű ruhák és az erős smink helyett inkább a nemzetközi zeneipari termékekre jellemző stílust követik. Már első albumuk is megjelent Visa for Love címmel, és azt remélik, hogy a címadó dalból készült videoklipjükkel valódi sztárrá válhatnak. A klipben a lányok egyszerre öt Hamupipőkeként menekülnek hercegük elől, közben el-eldobálva a ruhadarabjaikat, de mivel a kamera megfelelő szögekből veszi őket, így semmi olyan nem látszik, aminek nem kéne.

"Csodás érzés színpadon lenni. Érezzük, mennyire szeret bennünket a közönség" - áradozik Taya, azaz Cool Venus. "Bár fiú-lányok vagyunk, de azt hiszem, mindenkinek tudunk tetszeni".

"Kislánykoromban mindig szoknyát viseltem és csajos dolgaim voltak" - árulta el a 24 éves Gina, azaz "Naughty Venus", a csapat legmerészebb külsejű tagja, aki óriási műszempillákat és fekete parókát visel. "Az igazi fordulópont tinédzserkoromban érkezett el, amikor elhatároztam, hogy fiú helyett lány leszek". "Fiatal lányoknak érezzük magunkat" - nyilatkozott a témában egy másik tag, Bobo, aki ezelőtt egy bárban dolgozott a pattayai tengerparton. "A családom mindig is elfogadott így, de az élet azért nem volt könnyű".

A buddhista vallású thaiok sokkal toleránsabbak a nemi mássággal szemben, mint az európai kultúra (bár ennek ellentmond, hogy a nyilvános csókolózást még hetero párok közt sem támogatják). A "katoey"-nek nevezett transzszexuálisokat is széles körben elfogadják, bár sokan azért azt tartják, ez a rossz karmának köszönhető.

A "Sweet Venus" művésznevű Amy egyetemre jár, és a kollégiumi elhelyezés gondjairól számolt be: "A fiúk hálójában gúnyoltak és rámszálltak, a lányok meg nem akarták, hogy náluk legyek, mert akkoriban még úgy néztem ki, mint egy fiú" - mesélte a most már dögös vörösként megjelenő 23 éves énekes/nő. "Végül ki kellett költözzek és saját szobát béreljek".

A lányok úgy gondolják, az ő sikerük jó példát mutathat sorstársaiknak és azoknak, akik bizonytalanok önnön szexualitásukban. "Nem könnyű, ha az ember nem a megfelelő testbe születik" - mondja Amy. "Ami velünk történt, csodás. Soha nem gondoltuk, hogy ide jutunk".