horoszkóp

Diszkójakuzzi és Marilyn Manson kádja

2006.03.10. 16:51
Egy üvegszálas parókát viselő lány szerint a minimalizmus elcsépelt. Az arany csillámporos Buddha-szobrok viszont kelendőek, és minden, ami narancssárga, és vörös. A lakberendezők szerint így várjuk a tavaszt. A Versace csempék diszkrét giccse népszerű, és Győzike is talál magának zebramintás tükrös padlót. A Lakáskultúra kiállításon jártunk, ahol a sláger egy színterápiás, és a hetvenes évek zenéit sugárzó jakuzzi volt.

„A szlogenünk, hogy az élet túl rövid az unalmas bútorokhoz” – mutatott rá több piros kanapéra az Innovation nevű dán cég standján álló munkaerő, aki minden bizonnyal emelt szintű marketingképzésben részesült „Tavaly meghirdettük a színek forradalmát, ugyanakkor még az a tapasztalat, hogy a fekete és szürke kanapék fogynak leginkább” – tette hozzá.

Harry Potter-láz és trendhakni

Klikk a képre!

A Lakáskultúra kiállítás reggeli nyitása előtt kisebb Harry Potter-láz alakult ki a Papp László Sportaréna bejárata elé helyezett kordonoknál. Az épületbe a biztonságiak és a tömeg közt bejutni nem volt egyszerű. A kiállítás megnyitóját ezért lekéstük. „Most végignézzük a standokat, és kiválasztjuk a legszebbet” – pótolta a hiányzó információt Klausmann Viktor konferanszié. A többes számot a trendhaknin részt vevő Erdélyi Mónikára és Mukli Gyulára, és a már szemléző Gundel Takács házaspárra vonatkoztatta.

„A minimalizmus olyan elcsépelt stílus” – affektált egy szavannaszőke üvegszálas parókát viselő fiatal lány, de úgy tűnt, néhány cég nem az ő meggyőződésére alapozza az üzleti terveit. „Ez például kerti mécsestartó, nagyon szeretik. Manapság a nap és a tűz színeiben veszik a tárgyainkat, úgy látszik az emberek nagyon unják már a fél éve tartó telet” – mondta a Dome design munkatársa az üvegből készült díszek előtt. „Ez meg itt egy üvegtáska” – mutatott rá végül egy dadaista termékre, ami számunkra nem okozott meglepetést, mivel egyszer az utcán volt alkalmunk egy pink locsolókannát felfedezni egy tinédzser kezében, amelyikből csörgő mobiltelefont, és mentolos cukorkát vett elő.

Arany Buddha, és a rohanó világ

A stílus vadhajtásait itt is megfigyelhettük, gondoljunk csak a Tavasz Törpe elnevezésű neonzöld giccsárura. Még szerencse, hogy kínai designerek nem állíthattak ki. Japánokat azonban láttunk, egymást fotózták egy bézs bőr ülőgarnitúrán. „Idén erős az ázsiai vonal” – sietett vissza a strandjához az Equador Interiors munkatársa, miután észrevette, kis híján levertünk egy madárfészekre emlékeztető lámpát. „A fa, a nád, és az üveg a legkedveltebb anyagok. Ezeket kombiláljuk markáns színekkel, mint narancs vagy kék” – tette hozzá.

A Tendance standján állított polcokra az arany csillámporral bevont Buddha szobrok mellé ezüstös órákat zsúfoltak, és a közelükbe néhány rózsaablakra emlékeztető lámpa is elfért. „A keleti filozófiák divatjával együtt a szobrokra és maszkokra is megnőtt az igény. Nem ritka, hogy meditációkat tartanak az emberek az otthonukban, hogy kikapcsolódjanak, és ehhez megfelelő hangulatteremtő eszközök szükségesek” – mondta a standon dolgozó középkorú férfi. A cég valószínűsíthető filozófiája szerint az égvilágon mindent el lehet adni.

Színterápiás jakuzzi diszkózenével

„Itt sókristálylámpákat állítottunk ki. Ezek az egészségre jótékony hatással bírnak, az asztma gyógyítására alkalmasak” – mutatott a standszemély a lazacszínben világító sótömbökre. Pár méterrel arrébb a színek jótékony hatásáról szóló improvizációba futottunk. Egy üres, Boney M-korszakot idéző jakuzzi egyik sarkából a hetvenes évek zenéi szóltak, a másik sarkában színes fények váltakoztak. „A színterápia köztudottan nyugtat. Bár engem egy jó szexszel is meg lehet nyugtatni a medencében” – nevetett egy kosztümös negyvenes nő a saját poénján, mi pedig inkább a standon dolgozó fiú felé fordultunk.

„Wellnessre egyre többen költenek. Európa-szerte nagy arányban vásárolnak a magyarok jakuzzit. Ami pedig a hátul látható szaunákat illeti, a finnek már csak infraszaunát építenek, mert az egészségesebb a bőrnek. Nem utolsó szempont, hogy kicsi, és egy kábelt elég bedugni a konnektorba, hogy működjön” – magyarázta a fiú. Mint megtudtuk tőle, a diszkójakuzzi több mint három és félmillió forintba kerül, és leginkább feleségek kapnak ilyesmit karácsonyra.

Love Story és Mónika kedvenc porcelánjai

Galéria!

Az innovatívnak tűnő wellness-iparág masszázsfotellel és Love Story névvel illetett szív alakú káddal is készült, a hátsó szekcióban pedig a feng sui lektűrök tűntek kifogyhatatlannak a tárgymajálisban. A show-elemekkel kiegészített standok közt is kicsit szélsőséges, hogy egy férfit láttunk egy porszívóra lépni demonstrálva, hogy a szerkezet milyen terhelést képes kibírni. Eddig azt hittük, a porszívügynöki agilitás csupán városi legenda.

Azt is hittük, a szecesszió stílusa valamennyire szép, de az Aqua kiállítótermének virágmintás porcelánjait nem tudtuk könnyen befogadni. Erdélyi Mónikának ellenben épp ezek voltak a kedvenc tárgyai. „Alapvetően a modern lakberendezés híve vagyok, de ezek a régi stílusú tárgyak nagyon szépek” – magyarázta jazz zenész vőlegényével az oldalán. Gundel Takács Gábor ízlésével több közös pontot is találtunk, mert a süllyesztett ázsiai mosdókat találta a legízlésesebbnek.

Marylin Manson enteriőrje és a napenergia

A fürdőszobák közt egyébként a legfeltűnőbb a Valentica kerámiáruk standja volt. A falakat is tükrös, fekete, a Versace –áruk diszkrét giccsét képviselő csempék díszítették. „Itt biztos szívesen lennék öngyilkos” – mondta fotósunk, miközben valószínűleg Marylin Manson fekete fürdőenteriőrjét fotózta. A lakberendező sajátos ötlete lehetett, hogy feketébe öltöztetett, tökéletes felszíni struktúrájú fiúval és lánnyal fokozzák tovább a stand elborult hangulatát. A másik ékesség pedig a tükrös zebracsíkos padló volt, amelynek Győzike lehet az egyetlen nagybani megrendelője.

A vizuális sokk után megtaláltuk az ellenstrandot, ahol egy építész ült az asztalánál egyetlen laptoppal. A beszélgetés során kiderült, ő Klausmann Viktor házának tervezője, és az épületet úgy hívják, erdélyi rönkház.”A passzív napenergia felhasználásával az a cél, hogy nyáron klímát ne kelljen használni, télen pedig a fűtés egy részét a nap adja” – mutatta a laptopján a faházat több oldalról a tervező. Ha napelemmel nem is, némi energiával sikerült feltöltődnünk az ingerszegény standon, hogy kifelé menet álljuk a porszívóárus rohamát.