Új rendelkezésével a hivatal falai közt kialakult szerelemi viszonyokról kíván tájékozódni az angol Lancester város önkormányzata.
A Daily Telegraph értesülései szerint egy készülő rendelkezés az önkormányzat mind az 1100 alkalmazottját arra kötelezné, hogy közölje feletteseivel, van-e valamelyik kollégájával vagy kolléganőjével komolynak nevezhető kapcsolata. A "szoros személyes kapcsolat folytatása a munkahelyen" munkacímen futó javaslat létrehozásának okait nem hozták nyilvánosságra. A szakszervezetek máris tiltakoznak a javaslat ellen, mely "jogtalanul avatkozik az emberek magánéletébe" - véli Richard Loader, az Unison szakszervezet képviselője.

Mozilátogatást is bejelenteni!

"Ha valóban bevezetik ezt a rendszert, az azt feltételezi majd, hogy két fiatal alkalmazottnak minden egyes alkalommal jelentést kell tennie, ha együtt megy moziba - ez aztán tényleg nevetséges" - kommentálta a város kiszivárogtatott tervét Loader.

Az önkormányzat elnöke, Mark Cullinan, úgy nyilatkozott, hogy az érintett kollégáknak nem kell retorzióktól tartaniuk, és az előreléptetési esélyeiket sem csökkenti a munkahelyi viszony. A városi tanács nem kívánta kommentálni az esetet.