Idén 12. alkalommal házigazdája Európa legnagyobb AIDS-jótékonysági rendezvényének, a Life Ball-nak az osztrák főváros. Most először stílusrendőrség ellenőrzi, alkalomhoz illő-e a vendégek szerkója. Május 15-én csak flitteres, extravagáns szerelésben lehet belépni a Bécsi Városházára.
Több mint harmincezer látogatót várnak az életigenlés, életvidámság báljának szabadtéri megnyitójára a Városháza elé május 15-én Bécsben. A rendezvény a hagyományoknak megfelelően a Life-Ball-Song-gal indul, amelyet idén a "Punk Anyja", Nina Hagen ad elő a Bécsi Szinfonikus Zenekar, a Drumatical Theatre és a Bécsi Állami Balett táncosainak együttmıködésével. A megnyitó másik nagy eventje a világhírű sztárdivattervező, Gianfranco Ferré ingyenes bemutatója a városháza előtti téren. A Dior egykori kreatívigazgatójának a ruhák mágiájáról és költészetéről mesélő ruhakölteményeit sztármodellek és híres sztárok mutatják be: Ronan Keating, Julian Khol, Til Schweiger, Nina Proll, Tereza Maxova vonulnak majd végig a szabadtéri kifutón.

Klikk a képre!
Ez idő alatt a téren felállított különleges postahivatalban a külön erre az alkalomra, hatszázezer példányban kiadott Life Ball bélyeget lehet megvásárolni, amelynek minden eladott darabja után 10 eurócenttel támogatják a rendezvényt, amelynek bevételát természetesen AIDS-alapítványok kapják.

A rendezvény törzsvendége Sir Elton John, díszvendége pedig Berlin polgármestere, Klaus Wowereit, aki kollégájával, Bécs polgármesterével, Michael Häupllal nyitja meg a bált. A jótékonysági rendezvényen ott lesz a HI-Vírus felfedezője, Prof. Luc Montagnier is.

Az adománynyűjtéssel egybekötött bálra idén először kétféle jegyet lehetett vásárolni: normálisat és az ún. "stílusbelépőt". Az utóbbi tulajdonosait a bejáratnál stílusrendőrség ellenőrzi, elég extravagáns-e az öltözékük. Közülük kerül ki a bálkirály, a Life Ball Queen is, aki hercegnőivel két személyre szóló Jamaicai repülőjegyet kap a Lauda Air jóvoltából.