horoszkóp

Falusi románc a melegfesztiválon

2006.03.22. 11:43
A hosszú párkapcsolat titkait vesézik a júniusban megrendezendő melegfesztiválon, valamint az egyneműek házasságáról beszélnek majd nyilvánosan. A szokásos felvonulás után zárópartit tartanak a szervezők bízva abban, az előző évek lehangoló zárása

A június 23-25 között megrendezendő 11. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (LMBT) Fesztivál központi témája a régóta húzódó regisztrált partnerkapcsolat, illetve az egyneműek házassága lesz - írja a pride.hu. A portál különszámot ad ki a fesztivál kulturális programjairól. Eszerint a bulikat és a beszélgetések egy részét idén a Buddha Inside-ban tartják, a filmeket idén is a Művész moziban vetítik.

Férfiak, férfiakkal

A fesztivál előtt eddig 33 rövid és nagyjátékfilm forgalmazója kereste meg a szervező Szivárvány Misszió Alapítványt. A kulturális rendezvények sorában Kocsis Zita pécsi festő Aktok és ikonok c. kiállítása valamint Gaidos Tamás portré és aktfotó kiállítása is szerepel. A fesztiválon mutatják be Eszenyi Miklós: Férfiak férfiakkal, nők nőkkel című könyvét.

Ezen kívül az Irodalmi Centrifuga is jelentkezik a Centrál Kávéházban, ahol többek közt előadóestet szerveznek Agáta és Berek Anita írásaiból, és bemutatnak egy, a témában készült dokumentumfilmet Falusi Románc címmel. A beszélgetések tervezett témái a regisztrált párkapcsolat, a hosszú párkapcsolat titka, illetve a melegekkel kapcsolatos előítéletek.

Sport és afterparti

Az Öt Kenyér szervezésében idén is ökomenikus istentiszteletet tartanak, valamint a melegolimpia magyarországi szervezését vállaló Atlasz LMBT Sportegyesülettel a helyszínen lehet sportolni.

Ami a bulikat illeti, a nyitópartit június 23-án, pénteken tartják, külön teremben a férfiaknak és egy másik teremben a nőknek. A Rainbow Party-t szombaton három teremben rendezik meg ugyancsak a Közraktár utcai szórakozóhelyen, ahogyan a vasárnapi záró bulit.

A szokásos felvonulás Felvonulási tértől kezdődik, és az Andrássy út, a Deák tér, a Károly krt., az Astoria, a Múzeum krt., a Kálvin tér , a Vámház krt., a Fővám tér érintésével a Buddha Inside-ban ér véget. A felvonulókat kétórás műsorral várják a szervezők bízva abban, hogy az előző évek lehangoló, rövid tabáni zárásain sikerül az idén változtatni.