Leendő szupermodellek a Dokkban

hh
2004.10.23. 23:52
A Look of the Year 2004 választáson jártunk a Dokkban, ahol csak ipari mennyiségű alkohol elfogyasztása után találtuk rokonszenvesnek a közönséget. Ha már így alakult, most megosztunk kedves olvasóinkkal mindent, amire emlékszünk.
Találós kérdés: vékonyak, magasak, tizenöt évesek, és sok közöttük a Kitti. Mi az?

Válasz: Look of the Year 2004 választás.

Bár a konzervatívabbak szerint a Kitti név hivatalosan nem is létezik, úgy tűnik, 1989 körül valamiért sok szülő adományozta ezt a nevet a gyerekének, hiszen a versenyen induló tizenkét lány közül három is Kitti névre hallgat. Ez furcsa. A szóban forgó eseménynek semmi baja nem volt, a szervezés rendben, Balassa, a szervező profinak tűnik. Inkább maga a műfaj riasztó, ahogy a sok fényképarc olyan modorosan feszített, hogy beletorzult a képük. A jelen lévő modellszakma-belieken látszott, hogy saját magukat tartják a legszebbek e világon. Pedig én vagyok az.

Dokk bisztróba a modellekkel!

Kovács Kata
Kattintson rá!

Riportereink most jártak először a Dokkban, de nem vágynak vissza. A hely fogalom a pesti éjszakában, a nagydarab, félelmetes arcú BMW-sek szőke cicáikkal itt mulatnak hétvégenként - ez persze jobbára üldögélést vagy álldogálást jelent, az igazi férfiak ugyanis nem táncolnak.

Az ilyen modellversenyes buli minden tesztoszteront tartalmazó fiú álma. De kedves álmodozók! Nehogy azt higgyétek, hogy itt lenne esélyetek csajozni, ha egyébként nem megy. A modellek pedig körülbelül annyi erotikus kisugárzással bírnak, mint egy zsák jég, szépségük mellett csak fiatalságuk jelent vonzerőt.

Modellnek manapság nem igazán érdemes menni, mert a kilencvenes évek végeztével úgysem lehet senki topmodell, az a státusz már megszűnt. Ha a modell ügyes, kereshet vele sokat, ám ha valaki ügyes, az bármilyen területen az, és akkor már jobb, ha nem kell neki megalázó módon fel-alá járkálnia a kifutón. Az egyetlen elfogadható kifogás az, ha az embert az édesanyja kényszeríti a pályára. A férfi modellkedés pedig véleményünk szerint egyszerűen nevetséges.

"Nevét se tudom még, kezét se fogom még..."

A Look of the Year 2004-es angyalarcú győztese, Kovács Kata lett. Még csak tizennégy éves, a rendezvény legfiatalabb résztvevője, de ezt a karriert ilyenkor kell elkezdeni. Ártatlan mosolyával lekörözte a mezőnyt, noha kicsit alacsonyabb a többieknél.

Pély nyalta-falta Dorinát, aki szerint Pély jó volt

alatta galéria
Csók

A műsorból nem sokat érzékelt riporterkülönítményünk: csak Pély Barna fellépését csíptük el. Meg azt is, ahogy a show végeztével Pély egy forró, nyilvános szerelmi jelenet után megkérdezte párjától, a megasztáros Dorinától - aki épp platinaszőke hajjal sokkolja a tömegeket - hogy nagyon szörnyű volt-e a műsora-e. Dorina erre azt felelte, "nem, dehogy, tök jó voltál." Mi mást is mondhatott volna szerelmének? Pély amúgy simán elment volna modellnek is, annyira ijesztően trendi volt.

Érzékeltük Konta Barbara jelenlétét is, aki csinos volt, zsűrizett, és szokásához híven nem mondott semmi okosat. Liptay Claudia is jelen volt, őt a színpadon értük tetten, amint jól odapörkölt a műsorvezető Bálint Antóniának, hogy jobban teszi, ha a viccelődést meghagyja neki (Claudiának), merthogy itthon ő az ügyeletes vicces "nő". Kettőjük közül mindenképpen.

No disco

Az eredményhirdetést követő fergeteges bulin senki nem táncolt, mivel csak azok maradtak ott, akik annyira elkészültek, hogy haza se bírtak indulni. Meg azok a jobb napokat látott illetve feltörekvő modellek, akik megérezték, hogy itt lehet jó munkakapcsolatokat létesíteni. Nekünk egyedül azért érte volna meg maradni, mert a kabátunkat hatszáz forintért vették be a ruhatárba, úgyhogy a tárolás órabére meredeken csökkent volna, ha még húzzuk egy kicsit. A ruhatáros fiúk egyébként kérdésünkre elmondták, az összeget nem tartják lehúzásnak.