Sütő Enikő zsűrielnökletével lezárult a Miss Tourism World Hungary 2006 szépségverseny, aminek a nyertese, Magony Szilvia Dél-Afrikában fogja képviselni Magyarországot szépségével és turisztikai felkészültségével.

Január 14-én, szombaton a Kaméleon Klubban kiválasztották Magony Szilviát, aki Magyarország turisztikai szépségnagykövete lesz a nemzetközi versenyen, Dél-Afrikában.

Jó választás

#alt#
Magony Szilvia (alatta galéria)

A verseny egyik támogatója, a Magyar Turizmus Rt., akik szerint "a versenyző lányok szépségének értékelésén túl elsőrendű cél a részt vevő országok turisztikai bemutatkozása is". Ezek után nem csoda, hogy a huszonnégy éves Magony Szilviát (magasság: 173 cm, mellbőség: 90, derékbőség: 61, súly: 54 kg) választották meg. Magony idegenforgalmi közgazdászként végzett, és egy idegenforgalmi középiskolában angol nyelven idegenforgalmi Magyarország földrajzot és budapesti idegenvezetést tanít.

"Véleményem szerint az előképzettség is számított valamit a győztes kiválasztásakor" - mondta el Magony a Velvetnek. Magony Szilvia egy turisztikai programajánló műsort is szerkeszt a Magyar Televízió Napkelte című műsorában. "Sorsszerű volt az, hogy elindultam a versenyen, mert korábban a szakdolgozatomat is arról írtam, hogy mennyivel közvetlenebb dolog lenne egy országot arcokkal reklámozni. Ekkor még nem ment a Tony Curtis-kampány" - mondta el Magony.

Reklám

A Miss Tourism dél-afrikai világdöntőjén százhét ország versenyzői indulnak majd, és mindenkinek tizenöt percben be kell mutatnia majd az országot. Asztalos Zoltán, a Magyar Turizmus Rt. belföldi hálózati igazgatója elmondta a Velvetnek, hogy a Magyar Turizmus Rt. azzal támogatta a versenyt, hogy vállalta a nyertes hölgy turisztikai felkészítését. Magony Szilvia elmondta, hogy örül ennek, mert "tanulni mindig lehet, és érdekelnek a Turizmus Rt. háttéranyagai". A nemzetközi versenyt várhatóan egymilliárd néző fogja követni a világ különböző TV csatornáin és további 650 ezer az interneten.

Sokat kellett tornászni

#alt#
A Miss Tourism Hungary képekben

Magony legértékesebb nyereményének azt tartja, hogy kiutazhat a szeptemberi dél-afrikai világversenyre, mert elmondása szerint egyedül valószínűleg még a környékre se tudott volna eljutni soha. Nyert még egy kétszemélyes máltai utat, ahova párjával fog elutazni. Vele másfél éve vannak együtt, és a verseny alatt sokat segített neki. "Három hónapig tornáztam, mert nehéz volt felvenni a versenyt a tizenhét éves, szép lányokkal, és a párom mindig jött velem tornászni, annyira rendes volt" - meséli. Ezen kívül egy évig használhat egy Suzuki Ignist, és kapott kozmetikumokat, portfólió-készítési lehetőséget, fogfehérítőt, miegymást.

Magony tizenhét és tizenkilenc éves kora között több szépségversenyen is részt vett, 2000-ben meg is nyerte a Miss Balatont. "Nagy sikereket nem arattam - fene a zsűri ízlését -, ezért a Miss Balaton után nem indultam több versenyen" - mondta.

Élménybeszámoló

A Velvet riportere sajnos nem tudott ott lenni a 14-i eseményen, ezért nélkülözi a cikk a tőlünk megszokott szubjektív elemeket, de a továbbiakban a szervezőktől kapott sajtóanyagból is kiderül, hogy mik történtek.

A versenyt Aranyi István, versenyigazgató nyitotta meg, majd ezt követően a húsz indulót ismerhette meg a zsűri és a közönség három felvonulásban: utcai ruhában, fehérneműben és estélyiben. Az első felvonulás után a hölgyek pár szóban bemutatkoztak, illetve fény derült a turizmussal kapcsolatos elképzeléseikre. Magony Szilvia első udvarhölgye a huszonegy éves Köböl Anita, a második udvarhölgye pedig a huszonhárom éves Bódogh Edina lett. A zsűriben helyet foglalt többek közt Pándi Titusz fotográfus, Klébesz Kinga, a Topmodell Magazin főszerkesztője illetve Asztalos Zoltán, a Magyar Turizmus Rt. részéről. A gálát az RTL Klubból ismert Sebestyén Balázs vezette. Fellépett az Unisex együttes, Karda Beáta, a Salsa Diabolica Tánciskola, illetve Krizsán Győző és Perényi Ádám mesterfodrászok látványos színpadi hajshow-val kápráztatták el a közönséget.