Nem kell már sem krém, sem műtét, sem kétes csodaszer. Az angol módszer szerint a koncentrációtól is nagyobbak lehetnek melleink. A magyar szakembereknek azért vannak fenntartásaik, de a módszer szerintük is működhet. Néha.

Nincs többé szükség plasztikai műtétre, a mellek akár a gondolatok erejével is megnövelhetők. Lesley Graves angol hipnoterapeuta módszerével két számot is ugorhat a melltartó mérete. A lancashirei hölgy szépségterapeutaként kezdte pályafutását, majd elsajátította a hipnózis technikáját, azóta ezzel a módszerrel kezeli önértékelési problémákkal küzdő pácienseit - adja hírül a Daily Mail.

A koncentráció hatalma

A hónapokig tartó ülések során a terapeuta az úgynevezett regressziós technikával visszavezeti klienseit egy korábbi életszakaszba, hogy segítségükre legyen a megoldatlan problémák feldolgozásában. Graves döntően a pubertásnak azt a szakaszát igyekszik felderíteni, ahol a páciensek emocionális problémáik okán megrekedtek a fejlődésben. A módszer mögötti elmélet szerint az átélt megpróbáltatások egyfajta gátat képeznek az agyban, ami kihathat a testi fejlődésre is. A gát lebontása hozzásegítheti a pácienseket, hogy az egészséges testi növekedés újra elinduljon. Egyszerűen emlékeztetni kell az agyat, hogy hogyan növesztette a melleket, és a folyamat újra beindul.

A terapeuta megjegyzi, nem kell attól tartani, hogy a terápiát követően a mellek visszafejlődnek. Az eredmény minden esetben tartós marad. Lesley Graves az ülések során megtanít egy horgonytechnika névre hallgató módszert is, amely az ujj megnyomásával visszajuttatja a pácienst a hipnotikus állapotba, így megfelelő koncentrálással egyénileg is képes folytatni a mellnövesztést.

Korlátozott hatékonyság

Nicole előtte és utána

A módszer azonban nem hat mindenkire, és nem várhatunk tőle Pamela Andersonéhoz hasonló méreteket sem. Az angol terapeuta csak azokon a klienseken tud segíteni, akiket érzelmi problémák akadályoztak természetes fejlődésükben. A terápia ára mintegy 1,5 millió forintra (4000 fontra) rúg, de a szigetországi viszonyokhoz mérten ez a még így is olcsóbb, mint a plasztikai műtét. Nem beszélve arról, hogy a lelki problémák megoldásában is segít. Hiszen a kis mell sok nőnek okoz önértékelési problémákat, amelyet pusztán plasztikai műtéttel nem lehet feloldani. Az orvosi beavatkozás nem kezeli ugyanis a felgyülemlett szorongást, és a probléma gyökerét sem segít felderíteni.

Nicole Edmondson, a terapeuta egyik páciense a kezelés óta boldogabbnak, nyugodtabbnak érzi magát. A 21 éves nő modell szeretett volna lenni, de apró mellei megakadályozták ebben. A terápia alatt keblei AA kosárméretről C-re változtak. A lány azóta fehérnemű-modellként dolgozik.

Az angol terapeuta módszere nem egyed. Kaliforniai kollégája, Wendi Friesen szintén a hipnózis módszerével 5- 10 centiméter közötti mellnagyobbodást ígér. Friesen CD-jének hallgatása elősegíti a sejten belüli kommunikációt, ezáltal növeli a testtudatosságot, ami hozzásegíti a pácienst a kívánt kebelméret eléréséhez.

A hazai vélemény

A módszer elméleti hatékonyságáról két hazai, hipnoterápiával foglalkozó szakembert is megkérdeztünk. Dr. Szombati Ágnes klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta valamint Dr. Kunsági Andrea klinikai szakpszichológus is egyetértett abban, hogy bizonyos esetekben a módszer működőképes lehet. Dr. Kunsági Andrea megjegyezte, hogy a pszichoszomatikus eredetű problémákhoz hasonló, fejlődést gátló problémák kezelésében is hatékony megoldást nyújthat a hipnózis, hiszen a testi változásokat, a hormonális működéseket is nagyban befolyásolják a lelki folyamatok. Dr. Szombati Ágnes azonban felhívta a figyelmet, hogy minden ilyen jellegű hírt érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen az emberek hajlamosak részigazságokat kiragadni a teljes történetből és a saját javukra fordítva marketingfogásként alkalmazni azokat. A magyar terapeuta elmondta, hogy a lelki történéseken kívül a mell nagysága függ a genetikai adottságoktól és a hormonális hatásoktól is. Ezek pedig nem befolyásolhatók hipnózissal. Ahogy a módszerrel a levágott lábat sem növeszthetjük vissza.