horoszkóp

Marianne Faithfull mellvizsgálatra buzdítja a magyarokat

2007.03.12. 16:52
Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület tagjai vasárnap vendégül látták a mellrákból felgyógyult Marianne Faithfull angol színész-énekesnőt. A pop-punkból idősebb korára Kurt Weill-dalokat előadó dívává szelídült énekesnő hétfőn a Művészetek Palotájában tartja koncertjét, mely a tavaly elmaradt turné pótlása. Marianne Faithfull is felhívta a magyar nők figyelmét a rendszeres mammográfiai szűrés fontosságára.

Az Egészség Hídja, Összefogás a mellrák ellen elnevezésű egyesület hatodik éve igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy egészséges életmóddal a betegség megelőzhető, illetve az idejében észlelt mellrák legyőzhető.

Ajándék DVD mellműtéten átesertt hölgyeknek

Az Összefogás munkatársai március 11-én vasárnap este látták vendégül Marianne Faithfullt, s meglepték az általuk nemrégiben kiadott stretching és gyógytorna gyakorlatokat tartalmazó DVD-vel, amelynek első részében Oroszlán Szonja és Sütő Enikő Tőrös Károly stretching oktató irányítása mellett mutatják be az egészség megőrzésére és relaxációra is alkalmas mozgásformát. A két hölgy a DVD második részben pedig Véghné Gurmai Margit gyógytornász irányításával mellműtéten átesett hölgyek számára kidolgozott gyakorlatokat végez.

Marianne Faithfull meghatódva vette át az ajándékot a DVD-n szereplő két hölgytől, hiszen korábban maga is érintett volt, ám sikeresen legyőzte a betegséget.

Szűrésre bíztat

"Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen az orvosok nálam idejében diagnosztizálták a daganatot, s ezért hatékonyan tudtak beavatkozni. Azóta minden érintett korú nőnek csak azt tudom javasolni: rendszeresen végezzenek önellenőrzést és a világért se hagyják ki a szűrővizsgálatokat Tudom, hogy a legtöbb nő irtózik ezektől a vizsgálatoktól, de létfontosságú, hogy részt vegyenek a szűrésen, hiszen az életükről van szó" - mondta Mick Jagger egykori csaja.

Pótturné

"Sajnos tavaly a betegségem és a műtétem miatt kénytelen voltam lemondani koncertturnémat, most ezt szeretném bepótolni" - tette hozzá Marianne Faithfull, majd azt is elmondta, hogy számtalanszor járt már Budapesten, hiszen édesanyja itt született, ezért szinte hazatérésnek érzi látogatásait.

Az előadóművész találkozott az Angol beteg című film betétdalainak énekesnőjével, Sebestyén Mártával is, aki szintén támogatja a rákprevenciós kezdeményezést.

Az Egészség Hídja Összefogásról
A 2001-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a mellrák elleni védekezés jelentőségére, az egészséges életmódra, és országos mozgósító programokkal minél több nőt vegyen rá a mellrák korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való részvételre, és így életeket mentsen meg. További infó itt.