Hosszú lábak napja Ferihegyen

hh
2004.08.31. 16:22
A Ferihegy kettes termináljáról indult volna a titokzatos Miss Hungary az albániai Tiranába, a Miss Globe 2004 nemzetközi szépségversenyre. A magyar Freund Anita azonban nem volt ott, ezért be kellett érnünk a szakértőink által csúnyácskának talált Miss Lettország, és a bájos Miss Prága, valamint Lengyelország szépének integetésével.
Újságírónk bejutása a szép hölgyekkel kecsegtető eseményre egy csöppnyi szervezési anomália miatt kétségessé vált, de nem ijedt meg, mert a repülőtéren várakozva rengeteg nő feltűnt, akik közt akár rögtönzött szépségversenyt lehetett volna tartani, ha nem jut be. Legendás bátorságú riporterünk azonban bejutott, de minek.

Miss Poland

Szép lett volna

A meghívóban az szerepelt, hogy az eseményen a kedves újságíró kollegák érzékeny búcsút vehetnek majd a szigorúan biztosított területen a magyar, az észt, a lett, a cseh és a lengyel szépségkirálynőktől, és ezt megörökíthetik szépségre fogékony olvasóik és nézőik számára.

Ehhez képest átküzdve magunkat a fémdetektorokon, egy hadseregnyi rendőrön, vámőrön és az iratvizsgálaton, fél kilométer fényes folyosón való séta után a megbeszélt helyen csak egy csúnyácska, magányos, pattanásos, hidrogénezett hajú lányka várt ránk, akinek maffiózó kinézetű kísérői éppen az ingyen bárt dézsmálták röfögve.

Miss Lettország volt ő, egy lila, XL-es "Latvia" feliratú pólót viselt, és egy kínai piacon kétezer forintért kapható koptatott sztreccsfarmert leárazott, szétjárt vietnámi jellegű papuccsal. Simona Giela szemfüles megfigyelők szerint nem viselt melltartót a százforintos póló alatt, még szemfülesebb megfigyelők szerint nem is igazán volt melle. A lettek szépe láthatóan zavarban volt, talán ő is érezte, hogy nem sok eséllyel indul majd a megmérettetésen a háromszázezres albán fővárosban. A sajtó képviselőinek elmondta, hogy jól érzi magát, húsz éves, és a többiek majd jönnek.

Miss Lettország & Miss Prága

Szomszéd királynő

Jött is nagy lendülettel Miss Prága, a csodás termetű dáma, akinek nőies gesztusaitól és tökéletes idomaitól hanyattestek a férfiak. Szemfüles újságírónk azonban egyből észrevette, hogy ez a hölgy jóval bájosabban gesztikulál az átlagnál - arcmimikájával, mosolyával, szexi csücsörítésével mesterfokon álcázta a csak közelről látható, de annál csúfabb ajakherpeszt. Suzana Putnarova ezen egy szépséghibáján kívül amúgy intelligens, szuggesztív és vidám lánynak tűnt, szegény Miss Lettország irigykedve is bámulta, ahogy társát kétszer annyi ideig veszi a kamera.

A csalódások sorozatát némileg oldotta a gyönyörűséges Miss Poland érkezése. Szegényke elveszett Ferihegy útvesztőiben, de végtére is épp időben érkezett még egy csoportképhez, és a gép indulása előtt még éppen volt annyi ideje, hogy természetességével és lazaságával elbűvölje a riportereket. Mindez persze mit sem számít, hiszen nem ők döntenek Tiranában.