Pereskedik a két ex-Modern Talking tag

2004.04.02. 16:02
Dieter Bohlen úgy véli, hogy Thomas Anders átverte, míg Anders állítja, hogy egykori zenésztársa ősszel megjelent, második könyvében jogtalanul vádolja. Bohlen kiadója leleplező dokumentumokkal hozakodik elő, miközben a könyv fogy, a bíróság pedig tárgyal.
Thomas Anders tavaly ősszel kieszközölte, hogy Bohlen "Hinter den Kulissen" (A kulisszák mögött) című könyvének egyes részletei ne jelenhessenek meg. Ebben Bohlen - aki jelenleg producerként keresi kenyerét valamint a német Megasztár zsűrijében is véleményez - azzal vádolja egykori kollégáját és annak turnémenedzserét, hogy hamis elszámolás után jogtalanul vettek fel pénzeket a 2002-es Modern Talking turnén, írja a német Spiegel című lap.

Bíróságon az ügy

Csütörtökön a berlini tartományi bíróságon megkezdett tárgyaláson a Random House, Bohlen kiadója dokumentumokat terjesztett elő, melyek a jelek szerint alátámasztják a mondottakat.
A kiadó jogásza, Rainer Dresen átadott a bíróságnak egy kalkulációkat tartalmazó dokumentumot, melyben állítólag tíz alkalomra szóló repülésköltségek és testőri díjak vannak elszámolva. A dokumentációból állítólag kitűnik, hogy Thomas Anders közreműködött a kalkulációban és egy példányt is kapott az iratból. Anders jogi képviselője ugyanakkor kétségbe vonja, hogy védence tudott a kalkulációkról, állítja a Rheinische Post című lap. A bíróság állítólag június 10-én hoz határozatot az ügyben.

Thomas Anders hátán keresett pénz

A kiadó végleg eltekintett attól, hogy a vitatott könyvrészleteket nyilvánosságra hozza, azt azonban mindenképpen be szeretné bizonyítani, hogy Bohlen állítása igaz volt. Mindeközben Anders a nyilvánosság előtt Bohlen hamis vádaskodásainak áldozataként tetszeleg, jóllehet Dresen állítása szerint "élete legszebb időszakát éli".

Gaby Allendorf, Thomas Anders ügyvédje kijelentette: fájdalomdíjat követelnek. Érveik szerint a kiadó az Andersről megjelent újságcikkekből csak profitál, melynek eredménye a Bohlen-könyv forgalmában mérhető. "Bohlen Thomas Anders hátán kereste a pénzt" - nyilatkozta Allendorf.
A benyújtott keresetet Bohlen jogi képviselője egy egyszerű magyarázattal utasította vissza: "Szóba sem jöhet, hiszen egyáltalán nem beszélhetünk fájdalomról." A fájdalomdíj nagyságáról a jogi személy nem kívánta tájékoztatni a német sajtót.

Satírozottan árult könyv
A vitatott könyvet október elején az Anders által benyújtott kereset ellenére elkezdték árusítani Németországban. A Frankfurti Könyvvásáron a betiltott részleteket egyszerűen befeketítették. A kiadó adatai szerint idáig négyszázezer példány fogyott, és ősszel jelentetik meg a zsebkönyv változatot.