horoszkóp

A pénz fontosabb, mint a szerelem

2007.02.15. 11:50
A párkapcsolatokban súlyosabb vitákat tud kiváltani a pénz, mint a házimunka vagy a szex. Az is baj, ha nincs elég, meg az is, ha az egyik többet keres, mint a másik - derítette fel egy online felmérés.

A pénz, szerelem és párkapcsolatok összefüggéseit vizsgálta a PayPal internetes fizetési rendszer online kérdőíve. A kutatásnak az ironikus "Can't Buy Me Love" fedőnevet adták.

Mindegy ki mosogat, a lényeg, hogy legyen pénze

Az eredmények tanulságosak: a pénz még a szexnél és a házimunkánál is több összeütközési forrást jelent a párkapcsolatokban. Bár azon is késhegyig menő vitát lehet folytatni, épp kin van a porszívózás sora, vagy hogy milyen gyakran kéne szexelni, a fiatal párok 37 százaléka azt állítja, a legtöbbet a pénz miatt veszekednek.

Az se mindegy, hogy kinek mennyi

A megkérdezettek 57 százaléka számolt be arról is, hogy a felek által önállóan megkeresett pénz mennyisége behatással van párkapcsolatukra. Amikor ugyanis az egyik fél többet keres, mint a másik, akkor a kevesebbet kereső félnek sokszor lelkiismeretfurdalása van attól, ha pénzt költ - akkor is, ha épp a közös háztartáshoz szükséges cikkeket vásárolja meg.

"Hogy ez új? Dehogy...!"

Amennyiben viszont magának vesz egy kis ezt-azt, hajlamos rejtegetni párja elől a friss szerzeményeket: a válaszadók 82 százaléka legalábbis azt a gyakorlatot követi, hogy a butik márkajeles zacskóját gyorsan eltünteti, suttyomban becsempészi a szekrénybe az új cuccot, és később ártatlan arccal vallja: már jó ideje megvan, csak sokáig nem hordta...

A válaszadók 43 százaléka számolt be arról, hogy a legnyomasztóbb kérdés számára a pénz hiánya, illetve hogy nem tudnak azon az életszínvonalon élni, mint amit elképzeltek maguknak.