Megválasztották Miss USA 2007-et. A Tennessee államból érkezett Rachel Smith-t Tara Conner koronázta meg, aki kijelentette, az elvonókúra után újra jól érzi magát. A szépségversen egyébként a mezőny nagyrésze inkább a latinos szépségideált képviselte, így az sem meglepő, hogy végül Miss Tennesse fejére került a korona, így ő képviselheti Amerikát a Miss Universe versenyen. Amit meg is akar nyerni.

Rachel Smith 21 éves végzős újságíró-hallgató lett az Egyesült Államok szépe, írja az NBC News. A barna hajú, kreol bőrű Miss Tennessee az utóbbi évek trendjéhez igazodva abszolút nem a szőke hajú Pamela Anderson-féle vonalba illeszkedik, sőt, a 4 döntős között sem találni egyetlen szőke hajú szépséget sem.

Miss USA a 200 ezer dollárt érő korona mellé egy 17 ezer dollár értékű fejdíszt, egy luxuslakást, és egy teljes dizájner-ruhatárat is kapott, valamint övé a New York Filmakadémia kétéves ösztöndíja is.

Tara Conner józanul érkezett

Galéria

Rachel Smith fejére a tavalyi királynő, Tara Conner tette fel a koronát, aki a rendezvényen kijelentette: 2006 volt élete legszebb éve. "Ezt az évet soha nem fogom elfelejteni. Visszatértem, és soha ilyen jól nem éreztem még magam. Az utóbbi pár hónap megtanított, kicsoda is Tara Conner, eddig nem ismertem őt" - nyilatkozta az elvonóról visszatért Conner a Kentucky Herald Ledger újságnak.

Connernek féktelen partijai, illegális alkoholfogyasztása és állítólagos drogügyei miatt majdnem le kellett mondania a Miss USA 2006 címről, ám Donald Trump adott egy utolsó esélyt Miss Kentuckynak, aki elvonóra vonult, és már 78 napja tiszta. Az este során több kisfilmet is levetítettek a jó útra tért királynő megpróbáltatásairól.

A Los Angeles-i Kodak Theatre-ben pénteken este megrendezett ceremónián ezenkívül a hagyományos koreográfia szerint zajlottak az események: az 51 állam szépségkirálynője estélyiben és fürdőruhában vonult fel, majd egy rövid interjú következett a szépségekkel. Az NBC és a milliárdos Donald Trump tulajdonában álló verseny, a Miss USA nem keverendő össze a Miss America szépségversennyel, ahol a versenyzőknek egy talent show-ban a tehetségüket is meg kell csillogtatniuk. Ott egyébként idén egy szőke hajú színésznő fejére került a korona.

Fogcsikorgató szépségkirálynő

A frissen megválasztott szépségkirálynő a Nashville-i Egyetemen tanul újságírást, mellette pedig - nem meglepő módon - modellkedéssel keresi kenyerét. Smith ezenkívül jótékonykodással is foglalkozik, a döntő előtt egy hónapot például Dél-Afrikában töltött, ahol egy lányiskolában végzett önkéntes munkát. Ezelőtt pedig Oprah Winfrey show-jában gyakornokoskodott.

Videointerjújában elárulta, 10 év múlva nemcsak azt szeretné elmondani magáról, hogy valaha Miss Universe-nek koronázták meg, hanem sikeres újságíró szeretne lenni, valamint egy jótékonysági alapítványt is létrehozna, amely amerikai és külföldi szegényeken segítene. A szépség azt is elmondta, rossz szokásai közül leginkább a fogcsikorgatásról mondana le, mert éjszakánként ez nagyon zavaró lehet.

A barnák átveszik az uralmat?

Az utóbbi hét év Miss USA szépségkirálynői között csak kettő szőke hajú Baywatch-lányt találunk, köztük a tavalyi győztest, Tara Connert. Az idei döntősök kétharmada is barnahajú, félvér, vagy afro-amerikai volt. Nem tudni, minek köszönhető a trendváltás, talán igaza lehetett a WHO tudósainak, amikor azt jövendölték, az utolsó természetes szőke emberek a következő kétszáz év folyamán ki fognak halni.

Az 1952 óta évente megrendezett szépségversenyen egyébként csak 1990-ban került először afro-amerikai szépség fejére a korona, azóta három afro-amerikainak sikerült ezt elérni, közülük Chelsi Smith 1995-ben a Miss Universe címet is elnyerte. Az első ázsiai származású királynőt 1984-ben, az első latin szépséget pedig 1985-ben koronázták meg.

Botránykirálynők

Tara Conner nem az első amerikai szépségkirálynő mostanában, akiről nem csupán szépsége miatt cikkeznek az újságok. Január elején a 20 éves Miss New Jersey, Ashley Harder kényszerült visszaadni a koronáját, kiderült ugyanis, hogy terhes, ezt pedig tiltják a verseny szabályai.

Katie Reeves, Miss Nevada pedig azért vesztette el a címet, mert olyan fotók kerültek elő róla, amelyeken félmeztelenül pózol és lányokkal csókolózik. Reeves aztán bocsánatot kért Trumptól, arra hivatkozva, hogy a képek régen készültek és tinédzserkorában csupán egyszer fordult vele elő ilyesmi, a képek pedig pont ekkor készültek. Donald Trump viszont nem kegyelmezett, így Reevesnek vissza kellett adnia a koronát.