Az Európai Unió nemek közötti egyenlőségről szóló idei jelentésének fő következtetése: miközben a foglalkoztatottság és a szakmai felkészültség terén csökken a differencia a nők és férfiak között, a fizetést illetően megmaradt a jelentős különbség. Az EU-15-ök területén a férfiak 16 százalékkal többet keresnek, mint a nők, a 25 tagú unióban az eltérés 15 százalék.

A jelentés szerint a családi életet és a munkába járást összeegyeztetni ma is elsősorban a nők feladata: a kiskorúakat gondozó nők 37 százaléka részmunkaidőben dolgozik (a gyermekekre nem vigyázó nők körében ez az arány 17 százalék, férfiak esetében pedig 6,5 százalék).

Személyre szabott munkaidő

A megfizethető és rugalmas gyermeknevelési lehetőségek hiánya miatt a nők nehezen tudják megoldani a gyerek melletti munkavégzést. Az unió több programot is elindított ennek kiküszöbölésére: gyakorlati tanáccsal látják el a gyermekes családokat, hogy hol és hogyan keressenek megfelelő helyettesítőt. A program lehetőséget biztosít a rugalmas, személyre szabott munkaidő kialakítására, például arra, hogy a gyermeknevelési szabadságon lévő vagy részmunkaidős anyuka továbbra is részt vegyen munkahelye szakmai továbbképzésein, így később a legfrissebb tudásanyag birtokában mehet vissza dolgozni.

Pályázati feltétel a nemek közötti egyenlőség

Az uniónak a családi erőszak ellen is létezik egy programja: a Daphne terv 1997 óta működik, 17 millió eurót költöttek több mint ezer szervezet tevékenységének támogatására. Noha a tervnek nem volt célja, hogy a törvénykezési folyamatot is befolyásolja, a projektek 12 százaléka erre is hatott.

Minden regionális fejlesztési programnak szinte alapfeltétele a nők és a férfiak közötti egyenlőség, így jelenleg számos diszkrimináció-ellenes terv megvalósítása folyik unió-szerte. Görögországban például a női vállalkozókat segítik, Finnországban a dolgozó családanyáknak biztosítanak különleges szolgáltatásokat, Portugáliában új munkahelyek teremtésében támogatják a munkaadókat. 2000 és 2006 között 2 milliárd eurót fordítottak ilyen célokra az EU-ban.

Jobban tanulnak

"Nők nélkül nem létezne mezőgazdaság az EU-ban" - áll a jelentésben. Az európai gazdák 37 százaléka nő, a munkaidő 31 százalékát ők dolgozzák le.

Ami az oktatást illeti, itt tapasztalható a leglátványosabb esélyegyenlőség: a nők sokkal jobban tanulnak, mint a férfiak (öt százalékponttal), de az oktatói állások 80 százalékát férfiak töltik be.