Norbi hasmenést okoz

2006.11.10. 17:06
Egyre többen panaszkodnak Schobert Norbinak arról, hogy hasmenést okoznak az Update ételei. Mindezt a fitneszember saját honlapján osztotta meg a nyilvánossággal. Állítása szerint a különleges liszt az oka mindennek. De a hasmars nem ártalmas, inkább hasznos, pár héten belül pedig amúgy is elmúlik.

"Egy hete kezdtem el a Norbi Futár ételeit fogyasztani. Mindig Update 1-es kódú termékeket rendelek, szeretnék megszabadulni néhány kilótól. Viszont kellemetlen élmény ért: hasmenésem van, amióta ezeket az ételeket fogyasztom. Mi lehet a probléma?" kérdezi egyikük.

Norbi szakácsa is szaladgált a vécére

A norbi.hu utánajárt, vajon miért hajtják meg a fogyasztókat az Update termékek? Első körben Botka Mihályt, a Norbi Futár főszakácsát kérdezték. A mester elárulta, már saját bőrén is tapasztalta a mellékhatást.

- A gyomornak idő kell, hogy a megszokott ételek fogyasztását követően átálljon a rostokban gazdag, édesítővel készült termékekre. Megmondom őszintén az elején engem is gyötörtek hasonló problémák.

Persze ez is emberfüggő, száz emberből olyan tizenöt-húsznál okoz hasonló kellemetlenséget az Update - magyarázta a szakács. - Viszont egy hónapon belül biztosan átáll az ember gyomra és onnantól kezdve semmilyen kellemetlen mellékhatással nem kell számolnia a vásárlónak.

Norbi szerint egészséges a fosás

Schobert Norbi is tud termékei hashajtó hatásáról. De szerinte csak arról van szó, hogy az általuk használt liszt kitisztítja a bélcsatornát, a bélfalon lévő lerakódások mennyisége csökken. Ez pedig azért fontos, mert a felhalmozódott bélsár elvileg "visszamérgezést", majd polipot, végül pedig daganatot okozhat - állítja Norbi.

A fitneszprofesszor szerint általános jelenség a hasmenés és egyáltalán nem kell tőle megijedni. Ráadásul jótékony hatással van az ember szervezetére és maximum egy hónap alatt visszaáll a szervezet a régi kerékvágásba.

Az orvostudomány nem ismeri

A velvet által megkérdezett szakorovosok egyöntetűen állítják, az orvostudomány nem tud róla, hogy bármi is lerakódna a bélfalra és mérgezné a szervezetet. Így nem is kell onnan semmit eltávolítani, noha sokféle, ilyen célt szolgáló termék van nálunk is forgalomban.

Az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet igazgatóhelyettese, Zajkás Gábor viszont elismeri, okozhatnak fokozottabb bélműködést, esetleg hasmenést a teljeskiőrlésű lisztből készült termékek. Épp ezért javasolnak a dietetikusok természetes rostokban gazdag táplálkozást a székrekedéstől szenvedőknek.