Tizenöt hónap börtönre ítélték az asszonyverési kézikönyv szerzőjét Spanyolországban. A "szakirodalmi" kötetből bárki elsajátíthatja, miként kell úgy elverni valakit, hogy ez ne hagyjon nyomokat a testén. Fortélyait és tippjeit azonban a szerző, az egyiptomi születésű mohamedán pap, Mohamed Kamal Musztafa kifejezetten férjeknek szánta feleségverési célból.
Az imám ellen feljelentést tettek, a bíróság pedig úgy ítélte meg, hogy a 44 éves Musztafa művével erőszakra buzdít, és ezért 15 hónap börtönre ítélte. Az imám ezt igazságtalannak tartja, és a spanyol közrádióban bejelentette, hogy fellebbez.

Amúgy nagy valószínűséggel nem kellene börtönbe mennie, mivel Spanyolországban azok, akik büntetlen előéletűek és 28 hónapnál rövidebb büntetést kapnak - felfüggesztett hatállyal - mentesülnek letöltése alól.

Először szexmegvonás

Az asszonyverési kézikönyvben egyébként Musztafa fokozatosságot javasol: először szép szóval próbáljuk jobb belátásra bírni lázadozó asszonykánk. Ha ez nem működik, tagadjuk meg tőle, hogy egy ágyban aludjunk vele, és ha még ez se használ, akkor jöhet a verés.

Musztafa elsősorban könnyű pálcát javasol eszköznek, testrésznek pedig a talpakat és a tenyereket. A pálca azért jobb, mint a dorong, mert nem okoz véraláfutást, zúzódást - magyarázta a pap könyvében.

Az imámot mellesleg 2160 euróra (bő félmillió forintra) meg is bírságolta a bíróság, és elrendelte a "szakkönyv" minden példányának az elkobzását.