Összeházasodott barátnőjével Rosie O'Donnell amerikai színésznő, híres televíziós műsorvezetőnő, az amerikai média világának homoszexualitását nyíltan vállaló kevés személyiségeinek egyike.
Az igen népszerű talkshow-háziasszony a San Francisco-i városházán mondta ki csütörtökön a boldogító igent régi barátnőjének, Kelli Carpenter marketingigazgatónak, egykori táncosnőnek. Eddig ő a legismertebb személyiség, aki esküvőt kötött azonos nemű partnerral a liberális szellemű kaliforniai nagyváros anyakönyvvezetője előtt, bár a furcsa frigyet kötő párok között volt már a kaliforniai esélyegyenlőségi hivatal egy politikai karrierre pályázó demokrata párti tagja, Carole Migden is, aki szintén egy másik nőt "vett feleségül".

Kelli Carpenter és Rosie O'Donnell
A Micsoda csapat (1992) és a Flintstone (1994) című mozifilmekből Magyarországon is ismert színésznő azt mondta, hogy George Bush elnöknek a melegházasságok ügyében elfoglalt "erkölcstelen" állásfoglalása késztette az előre nem tervezett házasságkötésre. O,Donnell egy nappal azelőtt vezette anyakönyvvezető elé kedvesét, hogy Arnold Schwarzenegger kormányzó felkérésére a kaliforniai államügyész benyújtja keresetét, amely talán véget vet az azonos neműek heves viták tárgyát képező tömeges esküvőinek.

Bush elnök erkölcstelensége miatt

Sok szakértő úgy véli, hogy a Gavin Newsom San Francisco-i polgármester utasítására lehetővé vált és az elmúlt hetekben százával, sőt ezrével kötött melegházasságokat később egy bíróság érvényteleníti. A színésznő-televíziós műsorvezető szerint Bush elnöknek a témában elhangzott megnyilatkozásai a "leggonoszabbak és leggyűlölködőbb" szavak, amelyeket egy hivatalban lévő elnöktől valaha is hallott. Bush támogatja a szövetségi alkotmány nagy horderejű módosítását az egynemű házasságok betiltására.

A leszbikus sztár a polgári engedetlenség egy formájának nevezte, hogy az elnök magatartás elleni tiltakozásul törvényes frigyre lép párjával. Rosie szerint a társadalmat csak úgy lehet jobbítani, ha olyan emberek, mint Newsom, bátran fellépnek az igazságtalanság ellen. Rosie O,Donnell 2002-ben nyíltan felvállalta homoszexualitását és abbahagyta a népszerű "The Rosie O,Donnell Show" sorozatot, hogy több időt szentelhessen a párjával közösen örökbefogadott három gyermeknek.