horoszkóp

A magyar nők szerint a szépségnek hét titka van

dns
2006.12.13. 13:52
Mielőtt piacra dobta volna legújabb kollekcióját a Pantene, felmérést készített arról, a magyar nők szerint milyen elemekből tehető össze a szépség. Néhány mulatságos részlet mellett megtudtuk, a legfontosabb elem az ápoltság és a belső harmónia, a legkevésbé fontos a stílus és a nőiesség.

A szépség hét eleme; a kisugárzás, az önbizalom, a belső harmónia, a természetesség, az ápoltág, a ragyogó mosoly és a szép haj – derült ki a Pantene megrendelésére készített legújabb, úgynevezett szépségfelmérésből.

Szkeptikusan vártuk

A kozmetikai multi képviselői úgy gondolták, nem egyszerűen az új, Shine sorozatuk bemutatására szerveznek sajtótájékoztatót a Grasham Palota fűtött télikertjében, hanem egy reprezentatívnak mondott felmérés eredményeit is közlik, amelyből kiderül majd számunkra, mi a szépség titka.

Klikk!

Arra gondolva, az ismert közhelyeken túl – mint például szép az, ami érdek nélkül tetszik – talán eredeti gondolatokat is megismerünk a vegyes korú női lakosság körében végzett felmérésből, de legfeljebb csak az ismert tényezők sorrendje adhatott bármi újdonságot.

Az ápoltság a legfontosabb

Az eseményen Newton színelméletével hozták összefüggésbe a kozmetikai cég munkatársai a szépség komponenseit, majd a felmérés eredményeit ismertették. Az ötszáz magyar nő megkérdezésével zajló felmérésben a megkérdezettek 99 százaléka úgy tartja, az ápoltság a szépség legfontosabb eleme.

A belső harmónia áll a második helyen a listán - aminek definiálására a kérdőívben nem kérték meg a válaszadókat - a harmadik helyen pedig az önbizalom szerepel. A válaszadó nők úgy tartják, a szépség negyedik eleme a természetesség, amelyik sok playmate-nek problémát jelent, és az ötödik helyre került szintén egy olyan fogalom, amelyik nehezen érthető: kisugárzás.

A stílus és nőiesség a legkevésbé fontos

A 20-30 és a 36-40 év közötti válaszadók az önbizalmat jelölték meg legtöbbször, mint a szépség legfontosabb tényezőjét, a 31-35 évesek ugyanakkor a kisugárzást jelölték meg a szépség titkának. A cég számára fontos tényezőt, a szép hajat az utolsó helyre tették a megkérdezettek.

Katt!

A kérdőívben egyéb értékek közül választhattak még a megkérdezetek, akik közül a túlnyomó többség azt jelölte meg, hogy a hét felsorolt értéken kívül semmi más nem, határozza meg a szépséget. Akiknél más értékek is szerepeltek, a legtöbben a jóságot, a humort jelölték meg, de fontosnak tartották a szép, tiszta bőrt, és jó alakot, a szép körmöket. Érdekességképp a két legkevésbé fontos érték a megkérdezettek szerint a stílus és a nőiesség.