Pasifogás óriásplakáttal

2004.10.20. 11:32
Új formáját agyalta ki a pasikeresésnek egy ausztrál hölgy, aki Sydney egy forgalmas utcájára kihelyezett óriásplakáton tudatja az egész világgal, hogy férjet keres. A keresett személy okos, egészséges, van pénze, fehér bőrű és lehetőleg mérnök.
Az ausztrál-kínai származású Helen Zou a Husband Wanted (férj kerestetik) című plakáton részletes leírást ad magáról, valamint az általa áhított férfiról, és megadta e-mail címét is azzal a kikötéssel, hogy kizárólag komoly ajánlatokat vár. Az ötször négy méteres hirdetést egy forgalmas útkereszteződésben helyeztette el Sydney keleti részén.

A negyvenéves mérnök hölgy egyáltalán nem gondolja, hogy ötlete abszurd, vagy furcsa lenne. "Csodálkozom, hogy sokan azt gondolják, ez a hirdetés furcsa, vagy szokatlan. Ez Ausztrália, és szerencsére sok mindenre lehetőség nyílik. Ha lehet a Coca Colát hirdetni, miért ne készíttethetnék egy magánhirdetést, amelyben férjet keresek?" - nyilatkozta Zou, a Sydney Daily Telegraphnak.

Az álompasi

A hirdetés egyébként így szól: "Gyönyörű, intelligens ausztrál-kínai hölgy keresi álmai férfiját, akivel családot alapítana, és mesés életet élhet". Az álomférfi pedig "jó egészségi állapotnak örvend, nem iszik, nem dohányzik, 45 év alatti, nincsenek adósságai és fehér bőrű." Ezen kívül nem árt, ha "jó a humora, biztos anyagi háttérrel rendelkezik, és gondoskodó", Miss Zou ezen kívül azt sem bánja, ha a jövendőbelije üzletember, vagy szintén mérnök. A Sidney Daily Telegraphnak a leleményes hölgy azt is elmondta, eddig távkapcsolatban élt, ami több mint öt évig tartott, és nemrég ért véget. A hirdetés egy hónapig látható az útkereszteződésben.

Ötletlopó

Az ötlet egyébként, bármilyen eredeti, nem az ausztrál hölgytől származik, Nagy-Britanniában ugyanis egy internetes cég már sikerrel próbálkozott vele. Az ötlet tavaly ősszel indult Birminghemből, ahol 50 fontért bárki elhelyezhette arcképét egy nagy hirdetőtáblára, ha hitt abban, hogy éppen a bámészkodó járókelők között sétálgat élete párja. A kezdeményezésnek akkora sikere volt, hogy két hónap alatt 22 brit város próbálkozott vele. A legtöbb jelentkező 25 és 40 év közötti magányos fiatal volt, és az adatok szerint mintegy háromszor annyi férfi várt párra, mint nő. A hirdetők szinte mindegyike arra panaszkodott, hogy nem olyan emberekkel találkoznak, amilyenekkel szeretnének, és úgy gondolják, sikeres lehet az ismerkedés ezen módja is.