horoszkóp

A párkapcsolat több takarítással jár

2007.03.06. 08:39
A párkapcsolatban élő nők - amennyiben a pár másik tagja férfi -, 50 százalékkal több órát töltenek házimunkával, mint szingli társaik. Ha még gyerek is születik, a helyzet tovább romlik. Az angol kutatás eredményei jelentősen visszavetették az angolok házasodási kedvét.

A nők, ha párban - férfival - élnek, 50 százalékkal több órát töltenek házi munkával, mint egyedülállóként - az MTI híre szerint erre a következtetésre jutott az angol Economic Journal 12 ezer ember megkérdezése alapján. Egy szingli nő kb. 10 órát szentel hetenként takarításra, vasalásra, főzésre. A kvóta 15-re emelkedik, amint összeköltözik választottjával, vagy férjhez megy. A férfinál azonnal ennek ellentéte következik be: Hamupipőke-tevékenysége 7 óráról 5-re csökken.

Félreértés az egész

A felmérés szerint ez a férfiak jóhiszeműségének következménye: a férfi ugyanis kész átengedni a kormányrudat, helyesebben a törlőruhát meg a mosogató szivacsot társnőjének, mert meg van győződve arról, hogy a nőnek tetszik, hogy ő az otthon királynője. A helyzet nem javul gyermekáldás után sem, sőt, a nő házi teendői látványosan tovább emelkednek.

Házassági pánik az angoloknál

Az adatok nem csináltak propagandát a házasságkötésnek, amely Angliában amúgy is negatív rekordokat döntöget. A legutóbbi hivatalos adatok szerint 10 százalékkal csökkent 2005-ben az előző évhez viszonyítva mind Angliában, mind Walesben. Pedig az élettársaknak és férjeknek nem tenne rosszat egy kis házi munka: egyes tudományos kutatások nemrég kimutatták, hogy ez egyenesen meghosszabbítja életüket.