horoszkóp

Szelídnek látszik a tatabányai parókás pedofil

2007.10.24. 13:23
Csábítóként lép fel, de később nem erőszakoskodik a tatabányai "parókás pedofil", erőszak miatt mégis akár tíz év börtönt is kaphat. Az iskolások minden tanítási napon láthatják a 30 év körüli férfiról készült fantomképet.

Több tucatnyi bejelentés érkezett eddig a rendőrségre a Tatabánya családjait rettegésben tartó parókás pedolfilról. Öttől tíz évig terjedő börtön fenyegeti azt a férfit, aki október eleje óta kilenc kislányt akart elcsábítani, és egyikük esetében a különös hajviselete miatt "parókás pedofil"-nak nevezett 30 év körüli, 165 centiméter magas férfi sikerrel járt - értesült a velvet.hu.

A nagy erőkkel keresett elkövető nem erőszakoskodik a 10-12 éves kislányokkal - nyilatkozta a velvet.hu-nak Pap István sajtóreferens. Ha a kiszemelt áldozatok nemet mondanak, akkor a férfi odébb áll.

Az eddigi egyetlen esetben a kislány nem ellenkezett, ez azonban nem zárja ki a férfi büntethetőségét. A törvény úgy rendelkezik, hogy a 12 éven aluliakkal kialakított efféle kapcsolat a beleegyezés ellenére is erőszaknak minősül.

A városban elterjedt a híre: a felháborodott szülők egy csoportja arra készült, hogy saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, és maguk keresik meg a pedofilt. A velvet.hu által felhívott iskolavezetők és a rendőrség illetékese sem tudott ilyen kezdeményezésről.

Múlt pénteken az iskolaigazgatók értekezletén a rendőrség képviselői emlékeztetettek arra, hogy az önbíráskodás maga is bűncselekmény, ezért az igazgatókon keresztül felhívták a szülők figyelmét az ilyen kezdeményezés veszélyeire.

A pénteki értekezleten a rendőrség ismételten azt javasolta, hogy mindaddig a szülők kísérjék a gyerekeket az iskolába, amíg a "parókás pedofil"-t kézre nem kerítik. Iskolaigazgatók és a rendőrségi sajtóreferens is megerősítette a velvet.hu-nak, hogy a szülők eleget tesznek a kérésnek. Az egyik iskolavezető elmondta, hogy a rendőrség körleveléhez csatolt, a pedofilról készült fantomképeket kitűztek az intézmény faliújságjára.