horoszkóp

Dinnyékkel erősít a szépségkirálynő

dns
2005.09.07. 14:50
Horváth Éva és Zséda edz az egészsége megőrzése érdekében, Kováts Adél a masszázsban hisz, Pataki Ági pedig az alkohol mellőzésében. Az egészségügyi miniszter nemcsak a személyes példamutatásban látja a mellrák elleni küzdelem sikerét, inkább nyereményeket sorsol ki azok közt, akik részt vesznek a szűrővizsgálatokon.

"Szia Klári, megvan a beszéded?"- kérdezte egy ismerőse Dobrev Klárát a Spoon állóhajó bejáratánál. A miniszterelnök felesége kedvesen hárított, hogy javarészt majd improvizálni szeretne, miközben a hajó belsejére lépett egy csapat kosztümös nővel együtt. Az eleganciával nincs is semmi gond, de az eddig megjelent vendégek nagy része rózsaszín ruhát vett fel. Minden bizonnyal azért, mert az eseményt az Egészség Hídja összefogás szervezte, és megtudtuk, a mellrák elleni küzdelem nemzetközi színe a rózsaszín. Úgy tűnik, a fekete után a második legnépszerűbb szín, és árnyalatai - a madrigál, a magenta, a pink - a reklámozók kedvencei.

Rózsaszín karperec és a Dávid Ibolya-kollekció

Klikk a képre!

A teremben körben elhelyezett az asztaloknál gazdasági, diplomáciai és televíziós női hírességek ültek, akik közül többen csak megmutatni szerették volna magukat, nagyobb részük viszont támogatni a rákellenes alapítványokat azzal, hogy nagy számú fotós jelenlétében megvásárolják az összefogás rózsaszín gumi karperecét 490 forintért."Mindenkivel megtörténhet, hogy beteg lesz, függetlenül, hogy híres-e, vagy sem" - mondta Geszler Dorottya, akit arról kérdezünk, miért épp emellé a kezdeményezés mellé állt. Hozzátette, szívügye továbbá "a gyerekek", közben megigazította kalapjának fátylát. Öltözetét mintha Dávid Ibolya 2001-es nyári kollekciója ihlette volna. Az MDF pártelnöke ugyanakkor már váltott, erre az eseményre a karperec színéhez passzoló szaténblézert vett, majd a golfpályákon általános keresztbevetett lábtartással állva figyelte a fogadás hivatalos részét.

A beszédek a támogató cégek hosszú felsorolásával kezdődtek, majd Dobrev Klára személyesebb gondolatokkal folytatta. Elmondta, az emlőrák elleni küzdelmet szervezett formában vállaló kezdeményezés egykori vezetője Nancy Goodman Brinker volt amerikai magyar nagykövet meghívta arra a londoni sétára, amelyhez hasonlón Budapesten októberben vehetünk részt a Lánchídon.

Ajak lakosai a példa

"Találkoztam egy huszonöt éves kismamával, aki nem hitte volna, hogy valaha is meggyógyul, és még egyszer itt sétálhat. Sajnos láttam olyan férjeket is, akik csak feleségük fotóját hozhatták" - mondta, majd hozzátette, idehaza példát vehetnénk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajak lakosairól, akik közül kis híján minden nő részt vett a kötelező szűrővizsgálaton. "Ott ugyanis az orvos, a tanár, a lelkész, és minden ember, akinek a szavára adnak, szót emel a vizsgálatok fontossága érdekében" - mondta Dr. Dobrev Klára, aki maga is a személyes promóció híve, legalábbis ha azt a példát hozzuk fel, hogy az Éld meg az életed! Mozgalom fővédnökeként nemrég az egészséges gyümölcssaláta készítésére tanította a gimnazistákat.

A szót Dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter vette át, akinek komoly tapasztalatai lehetnek a hazai mentalitással. Arról számolt be ugyanis, hogy legújabb ötletük szerint nyereményeket sorsolnak ki azok között, akik részt vesznek a megelőző citológiai szűrővizsgálatokon. "Értékes ajándékokat, és nyaralást ajánlunk fel számukra"- mondta. A személyes példamutatás fontossága, és a geszleri séma elhagyása érdekében úgy döntöttünk, a megjelent hírességeket inkább arról kérdezzük ezután, mit tesznek meg saját egészségük érdekében.

Alkoholelvonás, sport, masszázs

Tekintse meg képeinket!

"Például nem fogyasztok alkoholt" - mondta Pataki Ági sietve az asztalhoz, ahol a karpereceket árulják, és amelyek alatt üres rumos üvegek sorakoznak, bár ezt csak a cinikus újságírók látják. "Elmentem nőgyógyászhoz" - számolt be röviden Schell Judit, aki az utóbbi időben nem volt éppen időmilliomos, Dobó Katával együtt forgatott a Csak szex és más semmi című filmben.

A mellette álló Kováts Adél ennél kellemesebb programot vázolt. "Hogy mit tettem az egészségemért? Infraszaunáztam, majd utána megmasszíroztattam magam tetőtől-talpig" - nevetett, majd Dőry Virág jelmeztervezőre nézett. "Én már csak olyan dolgokat csinálok, amelyekkel védem az egészségem. Nem veszek magamhoz mérget, például alkoholt, természetes vitaminokat annál többet" - mondta, majd visszakérdezett riporterünk módszerére, aki a száraz vörösbor áldásos hatásait emlegette. A városi legenda szerint Johnny Depp fiatalos arcbőréért és normál vérnyomásáért is felelős.

A görögdinnye hatásai

"Az én csodafegyverem a görögdinnye" - nevetett Horváth Éva 1998-as szépségkirálynő, akit pezsgővel a kezében tartottunk fel egy percre, de a fotózáshoz inkább a karperecet hangsúlyozta. "Cipelem haza a három kilós görögdinnyéket. Emellett pedig a rendezvény után egyenesen a konditerembe megyek, és edzek" - tette hozzá Horváth Éva.

A nem reprezentatív felmérésünk szerint Zséda is a testmozgásban hisz, mint elmondta, hetente háromszor igyekszik időt szánni rá. "Gyúrok, bár még nincsenek igazán látható nyomai. Ezenkívül egészségesen próbálok táplálkozni, sok zöldség, gyümölcs, könnyű húsok. Azt hiszem, ebben nincs is semmi extra, ha bárkinek példát tudok ezzel mutatni, annak nagyon örülök" - mondta Zsédenyi Adrienn, majd a teraszra indult szintén rózsaszínben.