Majd' egy éve tervezi a pride.hu, hogy valóságábrázoló szappanoperában mutassa be a melegek életét. A "Cuccoljunk össze!" címet viselő sorozat előkészületei régóta folynak, ám a forgatás megkezdése továbbra is várat magára.
A vállalkozás célja, hogy a melegek ügyében megváltoztassa a média, elsősorban a kereskedelmi tévék által diktált torz képet, és megszüntesse a sztereotípiákat - mondta el a Velvetnek Steigler Sándor, a pride.hu melegoldal főszerkesztője. Közvetlen ötletadója Zsolti, a meleg fiú feltűnése volt a Való Világ 2-ben.

A forgatás még nem kezdődött el

Steigler Sándor feltárta a késlekedés okát is: különböző technikai és műszaki problémák nehezítik az indulást, melyek elhárításán jelenleg is dolgoznak. Steigler szerint legkésőbb június elején, az idei melegfesztivál előtt 1-2 héttel elindul a meleg szappanopera vetítése - eleinte csak a pride.hu-n, de levetítik majd a melegek legnagyobb éves seregszemléjén is.

Önerőből

A sorozat a résztvevők és a támogatók költségén készül, kizárólag önerőből. Kialakult az amatőrökből álló színészi gárda, melyhez producer, rendező, gyártásvezető is csatlakozott. A stáb valamennyi tagja a szabadidejéből áldoz a forgatásra: a rendező például főállásban egy kereskedelmi tévénél dolgozik, Steigler Sándor pedig webgrafikus.

Hétköznapok

A már elkészült forgatókönyv szerint a történet legtöbb jelenete egy budapesti lakásban játszódik majd, de a helyszínek között szerepel az Eklektika kávézó is. A történet két meleg férfi hétköznapi életét ábrázolja. Steigler Sándor elmondása szerint az alaphelyzetek és konfliktusok éppen azokhoz a sztereotípiákhoz kapcsolódnak, melyek az emberek fejében élnek.

Nem valóságshow

Noha a reality show-k ötletén alapul, Steigler Sándor leszögezte: semmiképpen sem valóságshow a "Cuccoljunk össze!".