horoszkóp

Bevarrt szájjal sztrájkolnak a bolíviai prostik

2007.10.25. 13:00
Negyven bordélyházi alkalmazott kezdett éhségsztrájkba Bolíviában, miután a polgármester bezáratta munkahelyeiket. Közülük tízen még drasztikusabb eszközzel próbálkoznak: összevarrták a szájukat.

Bevarrta a száját tíz örömlány Bolíviában éhségsztrájkja újabb lépéseként. El Alto prostituáltjai akciójukkal azt követelik, hogy újra megnyílhassanak az örömtanyák és bárok, amelyeket a minap bezáratott a polgármester lakossági követelésre - írja az MTI.

Éhségsztrájk képekben!
El Alto a dél-amerikai ország fővárosának, La Paznak igen szegény elővárosa, mintegy 800 ezren lakják. A múlt héten feldühödött tömeg az El Altó-i Családapák Szövetsége nevű szervezet vezérletével szétvert és felgyújtott félszáz bárt és nyilvánosházat - szemtanúk szerint sok esetben a rendőrség tétlensége közepette. Az erőszakra a hatóságok úgy válaszoltak, hogy a körzet több mint ezer illegális bordélyházát és garniszállóját bezárták.

A polgármester egyelőre hajthatatlan, nem nyittatja meg az örömtanyákat, mintegy 40 örömlány pedig éhségsztrájkol. Az erkölcsvédő lakosok amúgy csak az illegális bordélyok bezárását követelik, a legálisakét nem, viszont azokból is ki akarják tiltatni a kiskorúakat. Azt is követelik, hogy az örömtanyák a templomoktól, iskoláktól és kórházaktól tisztes távolságra működjenek.