horoszkóp

Megválasztották a legszebb budapesti mongol lányt

2007.06.11. 16:43
Magyarországon élő mongol hölgyeknek rendeztek szépségversenyt első alkalommal a hétvégén. A győztes a Balassi Bálint Intézet tanulója lett, aki szépnek szép, de szerkesztőségünk kedvence mégis inkább a második helyezett.

Vasárnap, a Városligetben választott szépségkirálynőt a Magyarországon Élő Mongolok Közhasznú Egyesülte először, hagyományteremtő jelleggel. Ahogy az egyesületet vezető Dr. Chuluunbat Enkhbat lapunknak elmondta, a gyerek-és anyák napja alkalmából meghirdetett versenybe tizennégyen jelentkeztek és végül heten indultak el. Közülük választotta ki egy zsűri a szépségkirálynőt és két udvarhölgyét.

Szerkesztőségi kedvencünk a második helyezett

Klikk!
Mindhárom díjazott iskolába jár, a győztes, a 21 éves Azzaya a Balassi Bálint Intézet tanulója, a második - szerkesztőségünk favoritja - Batchimeg (19) gimnazista, csakúgy, mint a harmadik, a 19 éves Munkh Tsatsal.

A lányok a gyöngyökkel díszített korona mellé pénzjutalmat és mobiltelefont kaptak ajándékba.

Legközelebb: sport, jurta, mongol ételek

Az egyesület több, mint öt éve működik Magyarországon, célja, hogy segítse és támogassa az itt élő mongolokat (akik kb. 2500-an vannak), fejlessze a két ország közti kapcsolatokat és hogy elősegítse a kultúra megtartását. Legközelebbi nagyobb megmozdulásuk július 11-13. között lesz a Városligetben az úgynevezett Naadam ünnephez kapcsolódóan. Sport, jurta, mongol ételek: erre lehet számítani.