Ezoterikus ingyenfejfájás karácsonyig

dr
2006.12.04. 16:47
Hányingerrel és szűnni nem akaró fejfájással végződött a vasárnapi ingyenreiki az ezoterikusok karácsonyi fesztiválján. Kiderült, hogy bélférgesek vagyunk, a reikis pedig bevallotta, kezdő még, lehet, hogy rutintalansága okozza a tüneteket.

Késő délután érkezünk a Természetgyógyász Magazin Karácsonyi Fesztiváljára a Villányi úti Konferencia Központba. Rengeteg az érdeklődő, lépni is alig lehet. A legtöbben Müller Péter előadására próbáltak bejutni, így több mint tíz perces sor kerekedett az előadóterem bejáratainál. Az élelmesebbek hozták a dedikálandó könyveik halmát is, de a mester mosolyogva visszautasította őket, mondván, hogy ennek itt nincs sok értelme, ő előadni jött. Mi nem jutottunk be, de azért benéztünk: fátyolos, áhítatos szemek sokasága szegeződött Müller Péterre a barátságról tartott előadásán. Mi inkább az ingyenes állapotfelméréseket próbáltuk végigjárni.

A második emelet fordulójában egy "szimpatikus" fiatalember kis asztalkáján tarot kártyát vet az arra vállalkozónak és fizetőnek. Szerintünk sem idő, sem a helyszín nem megfelelő erre. Körülötte árusok és mindenki le-fel járkál. Kicsit odébb egy olyan hirdetést látni, hogy az ember aurájából megállapítják, milyen káros földsugárzás éri. Emellett van hajgyógyász, aki mikrokamerás hajanalízist végez és kezeléssorozattal ad gyógyírt az összes ilyen jellegű problémára.

Van itt szemen keresztül való gyógyítástól kezdve látótérmérésen át aurafotózásig minden. Találtunk desztillált vízbe helyezhető fémdarabot, melyet lavórba kell tenni és lábáztatás során az ember komplett méregtelenítést tud vele végezni. Hogy ki a kókler, azt csak beavatott döntheti el, mindenki más a jószerencséjére van bízva. Megtudtuk néhány szolgáltatótól, hogy olyan termékeket is árulnak a fesztiválon, amit már hivatalosan betiltottak, hiszen semmilyen hatásuk nincsen, hacsak a vásárló megtévesztése nem számít annak.

Reiki

A legfelső szinten találtuk meg az ingyenes szolgáltatásokat, messze a zsibongástól. A folyosón, mint az esztékában, várnak sorukra az alanyok. Mi is leültünk, de szerencsére hamar felvilágosított minket egy közlékeny néni, hogy hiába: az összes ilyen jellegű diagnosztizálásra 13 óráig lehetett feliratkozni. Nosza, vissza a kiírásokhoz, van-e olyan, ahová beengnek: találtunk kettőt is, ahol nem volt várólista, és mindenkit szeretnek, aki bemegy potyázni. Rövid várakozás után sorra is kerültünk a reiki kezelésen.

- Mi fog velem történni?
- Energiát fog kapni.
- És önök tudják, hol van erre szüksége a szervezetemnek?
- Ez intelligens energia odamegy, ahova kell.

Ha ezek után belevágunk, magunkra vessünk. És belevágtunk. Felfekvés az ágyra és két néni máris nekünk esik. Halk, idegesítő zene egy végtelenített kazettáról. Kisebb szeánsszal kezdenek és jön a kézrátétel. Szembecsukás, relaxálás. Először csak a fej kezd el fájni, majd jön a hányinger is. Kétségtelen, a hölgyek keze jólesően meleg volt, de ez volt az egyetlen pozitívum. Húsz perc alatt végeztek is, eddigre a hányinger intenzitása a maximumra kúszott. Hogy mi a gond, azt nem tudták elmondani, de ha nem marad abba, akkor vissza kell menni a rendelőjükbe, ahol majd meg tudják azt is mondani, mitől lehet. Magányos kételkedőként távozunk a sok mosolygós és hálás ember között.

-Nem fáradnak el az egésznapos energiaátadásban?
- Nem. Ahonnan ez jön, nekünk is jut, bőven.
- És miért fáj a fejem?És miért van hányingerem?
- Nem tudom, én kezdő vagyok.
- A másik hölgy miért nyomta meg a talpamat?
- Nem tudom, ő máshoz is ért.
Klikk!

Allergiavizsgálat

Belógni már lehetetlen, mert pakolnak, de nem adjuk fel. A folyosón megkérdezzük, miben mások ők, mint a többiek. Ők nem szúrnak, elektroakupunktúrás módszerrel szűrik ki az allergén anyagokat. Több mint 500 anyagra mérik reakcióinkat kevesebb mint fél óra alatt. A két idős hölgy nagy kofferral már távozóban, de még bedobnak egy hívószót, amitől az ember gyomra reflexből összerándul: Candida. "Azt is vizsgáljuk, terheli-e szervezetüket, ha esetleg attól tartanának."

Íriszdiagnosztika és helyreroppangatások

Már zárják az ideiglenes rendelőket, de egy kedves kis közösség mosolyogva fogad minket: "Mit szeretnénk?" És gyorsan felsorolnak rengeteg mindent, hogy köpni-nyelni sincs időnk. Amelyik szót megértettünk és képesek vagyunk visszamondani, azt akarjuk.

Íriszdiagnosztika. Nagyító elé ülünk, és máris a vesénkbe látnak. Hosszas felsorolás múltbeli és jövőbeli betegségeinkről. Ha a fele is igaz, már semmit sem érdemes tenni ellene. Némi megnyugtatást hoz mások nyomora: 100-ból 89 ember teljes csőd, mondja a statisztika. A bélféreg szó hallatán annyira elszontyolodunk, hogy elengedjük fülünk mellett a jó hírt: mindenre van megoldás.

- Rózsavizet kellene innia a vérkeringése miatt.
- Utálom azt.
- Azért utálja, mert azt kellene innia

De kripliségünk felébreszti a szakma iránti elkötelezettséget gyógyítóinkban, és megkapunk mindent, ami eddig hiányzott: csontjainkat és a lelkivilágunkat végre a helyére teszik. Miután megdolgoznak bennünket, csak fejfájás és a hányinger marad a reikiből, de az idő elmegy: a kezelőszobából kilépve már csak pár pakoló árust látunk, meg a ruhatárban árválkodó kabátjainkat.