Rendszergazdák divatbemutatója

2004.03.12. 09:53
Újonnan induló, különféle trendeket bemutató sorozatunkban arra keressük a választ, hogy milyen is egy-egy szubkultúra illetve foglalkozási ág képviselője. Elsőként a rendszergazda.
Milyen is a rendszergazda prototípusa? A vizsgaidőszak gyötrelmeit éppen csak túlélt műegyetemistára emlékeztető sápadt, lázas tekintetű, cingár legény vagy éppen ellenkezője: az amerikai filmek által sugallt joviális, kerekded arcú srác, aki chips-szel és mindenféle kőolajszármazékkal tartja magát életben?

Tehát a rendszergazdát

vesszük szemügyre, akinek személyét gyakran titok fedi, hangját azonban a cég szinte valamennyi alkalmazottja hallotta már. Pontos munkaköri leírását voltaképpen ő maga sem ismeri: néhol csupán a számítógépes rendszert kezeli, máshol viszont a kicsapott biztosítékot is ő kapcsolja vissza. Ő az, aki egerével a misztikus távolból irányítja a kollégák gépét, miközben elveszettnek hitt dokumentumokat, e-maileket talál meg. Bármit is csinál, a dolgozói kollektíva szemében mindenképpen egy jelenkori cyber-varázsló.

Fotózza le!

Először is kutassa fel, majd egy óvatlan pillanatban fényképezze le és küldje el fotóját a Velvetnek - azonban kérje előbb a célszemély beleegyezését! Természetesen olyan rendszergazdák jelentkezését is szívesen várjuk, akik webkamerájuk szemét önmagukra fordítják.

Mivel komoly trendfelmérő-programról van szó, arra kérünk mindenkit, hogy szigorúan csak valódi, három dimenzióban létező rendszergazdák portréit mellékeljék - a jelmezt viselő pályázókat kizárjuk a versenyből. Amennyiben lehetséges, kérjük, a pályaműveken tüntessék fel a rendszergazdát alkalmazó cég nevét is.

Mindenkit felmérünk

Jelenleg tehát a rendszergazdákon a sor. De készülhetnek a biciklisfutárok, portások és az ötven fölötti egyetemi professzorok is, aztán a feketék, végül a barnák és a maradék. A képeket jpg vagy gif formátumban várjuk a bvincze@velvet.hu címre, március 22-ig.

Feltételek

Minden fotó feltöltője elismeri, hogy a fotó szerzői jogai őt illetik. Csak olyan fotó tölthetők fel, amely a feltöltés után nem sérti mások személyiségi jogait, a feltöltő pedig kijelenti: rendelkezik a képen látható személyek hozzájárulásával.