horoszkóp

Kétszer fél napra megkapták a csajok a Rudast

2006.01.02. 16:57
Civilszervezetek kezdeményezésére az 1936 óta csak férfiaknak fenntartott Rudas Fürdőt keddtől már nők is látogathatják. Persze csak módjával: a csajok heti kétszer fél napot kaptak az áztatásra.

Január 3-tól heti két alkalommal a nők vehetik igénybe a Rudas fürdő szolgáltatásait. Az új nyitvatartási rend heti egy teljes délelőttöt (kedden reggel hattól délig) és egy teljes délutánt (csütörtökön kettőtől este nyolcigt) biztosít kizárólag a nők számára. Így a férfiak keddenként csak délután kettő és nyolc óra között, csütörtökönként reggel hattól délig használhatják a fürdőt. A hét többi napján továbbra is a férfiak látogathatják a Rudas fürdőt. Ezen kívül minden vasárnap reggel 8.00 és 17.00 óra, illetve péntekenként és szombatonként 22.00 és 04.00 óra között társas, fürdőruhás fürdőzésre van lehetőség.

A Királyban eddig is volt

A változás azután lép életbe, hogy Demszky Gábor 2005 december 21-én egyeztetett annak az állampolgári kezdeményezésnek az elindítóival, akik sérelmezték, hogy a Rudasban nincsenek kizárólag női napok. A megbeszélésen a résztvevők megállapodtak, hogy a fürdőben 2006 januárjától új nyitva tartási rend lesz. Ennek köszönhetően a hét minden napján lehetősége nyílik a nőknek a törökfürdők látogatására, hiszen hétfőn, szerdán és pénteken a Király fürdőben tartanak női napot.

A tapasztalatokat három hónap múlva értékelik és a látogatási statisztikák alapján döntenek arról, hogy tovább módosítsák-e az új nyitva tartási rendet.

70 éves férfiuralom

A Rudas Gyógyfürdő teljesen felújított török fürdője 2005. december 2.-án nyitotta meg újra kapuit. A törökfürdő felújítása 390 millió forintba került. Ebből a pénzből teljesen megújult a kupolatér a medencékkel együtt, új kabinokat, pihenőteret, masszázs helyiségeket, hőlég-kamrákat, szaunákat építettek és befejeződött a fürdő akadálymentesítése is. A középkorban épül fürdőt 1936-tól kezdve csak férfiak látogathatták, de ez egész 2005-ig senkinek nem okozott problémát.