horoszkóp

Több szexet akarnak a nők

2004.11.03. 15:09
A nők háromnegyede kevesli a heti kétszeri szexuális együttlétet - derült ki egy angol női weboldal kutatásából. A férjezett nők több mint felének nincs szüksége párjára az élvezethez, és nem riad vissza a kellő szexuális segédeszközök használatától sem. A fejfájásra hivatkozás viszont már a múlté: partnerük érzéseire való tekintettel a hölgyek inkább alvást színlelnek.
Négyből három nő nem elégedett a szexuális életével: azt vallják, heti két alkalom nem elég - állítja a Handbag.com női weboldal közvéleménykutatása. A meglepően magas arányt épp a szabadságukért sokak által irigyelt szinglik szavazatai eredményezték, ők ugyanis - ezek szerint - rosszabbul állnak, mint házaságban élő nőtársaik: közülük több mint 45 százalék nyilatkozta azt, hogy átlagosan háromhavonta egyszer szeretkezik. A kutatásból az is kiderült, hogy ha a hölgyek szükségét érzik, akár egyedül is megoldják a problémát.

A nők több mint háromnegyede igényelné az együttlétet heti két alkalomnál többször. A gyerekes mamák nyilatkozataiból azonban az is kitűnik, hogy a család megléte sem vet okvetlenül véget az élvezetnek: az anyukák közel fele állítja, hogy legalább heti két alkalommal szexel.

Akár egyedül is megoldják

A férjes asszonyok közel ötöde elismerte, hogy ha épp kielégülésre vágyik, nem okvetlenül fordul partneréhez, esetenként akár saját maga is megoldja a szexuális feszültség levezetését. 62 százalékuk mindehhez szexuális segédeszközök komoly listáját sorolta fel, ami azt mutatja, hogy a nők pontosan tudják, mire vágynak, és egyre természetesebb számukra, hogy tegyenek is valamit saját érdekükben.

A fejfájás már a múlté

Ha a nőknek nincs kedvük a szexhez, már kevesen hivatkoznak a régi, sablonos fejfájásra: a közvéleménykutatás szerint 67 százalékuk egyszerűen alvást tettet. A férjes asszonyok jó háromnegyede azonban inkább nem bántja meg párját, és akkor is hajlandó az együttlétre, ha valójában nem is kívánja. Így persze az sem meglepő adat, hogy a férjes asszonyok több mint fele szokta színlelni az orgazmust.

Az érett nőknek egyre jobb a szex

Tracey Cox kapcsolati tanácsadó és szex-terapeuta szerint "nincs olyan, hogy tökéletes szexuális élet, és túlságosan nagy hangsúlyt fektetünk az orgazmusra is." A nőknél azonban gyakorlat teszi a mestert. Az angol hölgyek 52 százaléka koruk előrehaladtával egyre jobban élvezi a szexet, és 37 százalékuk szerint sokkal kielégítőbb mindez egy hosszú távú kapcsolatban, ahol a partnerek már ismerik egymás szokásait, és tudják, mire gerjed a partner, illetve mi az, ami lelombozza. Az ilyen kapcsolatok biztonsága ráadásul a nők 27 százaléka számára a megbízhatóság és bizalom érzését adja, ami szexuális szempontból még nagyobb kísérletezőkedvet eredményez - mivel nem kell félniük a visszautasítástól. Mindössze 10 százalékuk nyilatkozta, hogy a kezdeti mámoros időszak után unalmassá és házastársi kötelezettséggé vált volna az élvezet.

Időhiány

Azok számára azonban, akik folyamatosan azzal küzdenek, hogy nem tudnak időt szakítani az együttlétre, Coxnak van egy megnyugtató tanácsa: "Ha teljes munkaidőben dolgozol, gyereked van, és mindenféle egyéb felelősségeid, akkor a szex óhatatlanul is a háttérbe szorul. Ne hagyd azonban, hogy ott is maradjon. Az emberek sokszor szakítanak időt beszélgetésre, akkor szexre miért nem?" Cox szerint ha csak napi húsz perce is jut egymásra a párnak, adott esetben érdemes lehet ezt az időt egy meghitt szeretkezéssel tölteni, mert "ez a közelkerülés egy módja, amitől egy párkapcsolat csak még szorosabbá és intimebbé válik".