horoszkóp

Túlvásárolják magukat az angol nők

2006.09.19. 09:20
A brit nők 44 százaléka költ többet, mint amennyit keres és 2009-re, ha így folytatják, 50 százalékuk nyomorba süllyedhet - állítja a brit Wilkins Kennedy hitelintézet.

A szigetország egyike azoknak az európai államoknak, ahol leginkább dívik a hitelre vásárlás, és azok számára, akik képtelenek felmérni vagyoni helyzetüket, ez a lehetőség nagy csábítást jelent - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Hitelt is kölcsönből törlesztenek

A fizetésképtelenséget vizsgáló szakértő szerint alapvetően kétféle típusú notórius adós van. A szingli anyák és az elvált nők, valamint azok, akik költségesebb életstílust akarnak, mint amilyet megengedhetnek maguknak. Főként a fiatalok azok, akik akkor is tovább vásárolnak, amikor hitelkártyájuk kimerül, és a problémát azzal próbálják megoldani, hogy mindig újabb kölcsönöket vesznek fel. Adósságaik természetesen ettől csak tovább nőnek, és belőlük lesznek a teljesen kilátástalan helyzetbe kerülők.

Az olaszok is nyomulnak

Olaszországban is erősödik ez a jelenség, bár ott hitelben még csak főként tartós fogyasztási eszközöket, autót, háztartási gépet, bútort vásárolnak. Ugyanakkor figyelmeztető, hogy az olasz nők 3,5 százaléka szenved "shopping-függőségben", és számuk emelkedik a 15-18 évesek között. Akik felkeresik a pszichológust, elmondják, hogy kényszeresen vásárolnak és rosszul vannak, ha ezt nem tehetik.