horoszkóp

Elégetett újszülött: kitart beismerő vallomása mellett az anya

2007.11.23. 12:08
Újabb kihallgatásain is változatlanul azt vallotta a sülysápi asszony: ő dobta az égő kallandóba újszülött gyermekét. A gyanúsítottat a kórházban időközben megoperálták. A rendőrség nem ad ki részleteket a döbbenetes bűnügyről.

Többször is kihallgatták, és kitart részletekre kiterjedő beismerő vallomása mellett az a 36 éves sülysápi asszony, akit újszülött csecsemője égő kandallóba hajításával gyanúsít a rendőrség - értesült a Velvet. Az emberölés miatt indított nyomozás során a kihallgatás-sorozatot azonban félbe kellett szakítani, mert az asszonyt a kórházban megoperálták a szülés következtében fellépő komplikációk miatt.

Képaláírás

A rendőrség csütörtök reggeli közleményében adott hírt a döbbenetes, egyelőre megmagyarázhatatlan csecsemőgyilkosságról.

A szülés után az asszonyt mentőhelikopterrel szállították egy budapesti kórházba. Arról sem a rendőrségnek, sem a mentőszolgálatnak nincs egyelőre információja, hogy a baba élve született-e.

Az otthonában egyedül tartózkodó asszony törölközőbe csavarta, majd azután dobhatta a kandallóba az újszülöttet.

A rendőrség továbbra is kitart a csütörtöki közleménye mellett. A Blikk arról számolt be ugyanis, hogy egy kályhában is találtak csontot, illetve a nyomozók a kandallóban csirke- vagy disznócsontokra bukkantak. A maradványokat jelenleg szakértők vizsgálják.

Értesülésünk szerint elképzelhető, hogy a kiegyensúlyozott, jó körülmények között élő asszony arra hivatkozik majd, beszámíthatatlan, az úgynevezett szülési tudatszűkület állapotában követte el döbbenetes cselekedetét.

A Blikknek nyilatkozó egyik rokon elmondta: nem vették észre, hogy az asszony terhes.

A rendőrség elzárkózott attól, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában a részletekről nyilatkozzon.