horoszkóp

Schwarzenegger támogatja a melegfesztiválokat

2006.04.13. 12:02
A stájer színész szívesen újraértékeli a melegek házasságáról hozott törvényt is, ha az nem sérti mások érdekeit. Kritikusai szerint azonban Kalifornia kormányzója nem veszi figyelembe a republikáus szavazók érzületeit.

Kalifornia kormányzója közzétette 2006-os büszkeség üzenetét, támogatva ezzel a leszbikus, meleg, biszexuális, és transznemű büszkeség ünnepségeit az államban, írja a Pride.hu melegportál. Kalifornia kormányzója ezzel az ünnepség minden résztvevőjét üdvözölte, mondván, "Kalifornia büszkén látja vendégül az eseményeket, melyek a sokszínűséget ünneplik, és támogatja az aktív civil részvételt."

Szavazatmaximalizálás

Már korábbi nyilatkozataiból is sejthető volt, hogy a magát csak mérsékelten republikánusnak tartó Schwarzenegger szeretné, ha pártja a baloldal felé mozdulna, különösen szociális, melegjogi és az abortusszal kapcsolatos kérdésekben. "Szeretném, ha a Republikánus Párt átlépné a határt, és több hangsúlyt helyezne a közép irányra" - mondta egy német magazinnak adott interjújában "Ez 5 százalék azonnali emelkedést jelentene a pártra szavazók számában, anélkül hogy ezt a párt bárhol másutt megsínylené."

Szívesen hoz új törvényt

Az egykori terminátor kritikusai ellenére a melege házasságát sem tartja kizártnak. Annak ellenére, hogy a kaliforniai szavazók 61,4% többséggel elfogadták a házasság védelmére tett törvényjavaslatot, amley kimondja, hogy házasság csak egy férfi és egy nő között jöhet létre. Ennek ellenére Schwarzenegger nemrég azt nyilatkozta, örömmel átértékeltetné a törvényt a bíróságokkal, hogy a Kaliforniaiak kívánsága szerint, a házasság tradicionális meghatározása se szenvedjen csorbát.

Figyelmen hagyja a választók érdekeit

Kijelentése durva kritikát váltott ki egy kaliforniai családsegítő politikai szervezet, a Capitol Resource Institute részéről. Szerintük a színészből lett politikus kijelentései melyekben támogatja a melegházasságot és az abortuszt, jól mutatja hihetetlen önteltségét, és a párt értékeinek, és választói véleményének teljes figyelmen kívül hagyását.