horoszkóp

Betiltanák a pornócsatornákat a norvég szobalányok

2004.07.28. 12:29
Lassan félnek kiszolgálni a férfivendégeket a női alkalmazottak a norvég szállodákban a folyamatos zaklatások miatt. A szexcsatorna adását néző felhevült férfiak különböző ürügyekkel rendelik magukhoz a szobalányokat.
A norvég szállodatulajdonosok szeretnék elérni, hogy tiltsák be a fizetős szexadókat a szállodákban, ugyanis elegük van belőle, hogy éjszakánként a pornót néző meztelen férfi vendégek megpróbálják szobájukba csalogatni a női alkalmazottakat - írja a Yahoo.

"Az egyik legnépszerűbb trükk, melyet leginkább az üzletemberek alkalmaznak, hogy meztelenül felhívják a szobaszervízt, hogy azonnal hozzanak nekik egy tiszta törölközőt. Így biztosak lehetnek benne, hogy pár percen belül megjelenik egy női alkalmazott" - panaszkodott a norvég Hotel- és Étteremi Dolgozók Szövetségének egyik tagja, hangsúlyozva, hogy egyre többször fordulnak elő az ilyen esetek.

Félnek a dolgozók

"A személyzet általában egyedül dolgozik, így meglehetősen kellemetlen, ha a szobába érve egy meztelen férfival találja magát szemben" - mondta Eli Ljunggren, a több mint 10 ezer szállodai dolgozót tömörítő szövetség vezetője a Reutersnek. A panaszok a sikalmós célozgatásoktól egészen a fizikai bántalmazásig terjednek. Erőszak miatt ugyan még senki nem tett feljelentést, de a szállodai dolgozók - különösen a közel-keletről bevándorolt női alkalmazottak - már kifejezetten félnek.

"A pornográfia nem a szállodákba való. Az ilyen tévéadóknak legfeljebb a szórakozást kellene szolgálnia" - mondta az idézett hölgy arra utalva, hogy a szexadók térítés ellenében szinte a világ összes szállodájában igénybe vehetők.