horoszkóp

Keveset szexelnek a holland szinglik

MTI
2004.09.21. 17:24
Nem elégedettek szerelmi életükkel a holland egyedülálló nők és férfiak, jóllehet az országot a szabad szerelem, sőt a szexuális szabadosság Mekkájaként ismeri a világ.
Mint egy nemrégiben készült felmérésből kiderült, a megkérdezett egyedülálló nők és férfiak csaknem kétharmada véli úgy, hogy szerelmi élete szegényesebb, mint házaspári kapcsolatban élő társaiké, a válaszadó férfiak egyharmada, a nőknek pedig majdnem a fele úgy nyilatkozott, hogy a szexuális kapcsolat teljességgel hiányzik az életükből.

Néhány elégedett is akad

A holland MVlife internetes oldal által ezer férfi és nő bevonásával készült felmérés alapján kitűnt: a férfiaknak, illetve nőknek csupán egyötöde érezte magát elégedettnek szexuális szempontból, annak ellenére, hogy közülük sokan nyilatkoztak úgy, hogy ha úgy adódik, nem térnek ki az egyéjszakás, futó kalandok elől.

Mindez véget vet a lazaerkölcsű, szabad és szexuálisan elégedett szinglikről a közgondolkodásban kialakult sztereotípiáknak - állapította meg az MVlife kommentárja a felmérés nyilvánosságra hozatala kapcsán.

A sokat szexelők nem védekeznek

A vizsgálat fényt derített ugyanakkor arra is, hogy a skála másik oldalán elhelyezkedő, élénk szexuális viszonyrendszerről beszámoló kisebbség a legkisebb elővigyázatosságot sem tanúsítja az AIDS-veszéllyel szemben. Az egyedülálló férfiaknak csupán négy, a nőknek pedig hat százaléka számolt be arról, hogy többé-kevésbé monogám kapcsolatban élnek, a nőknek egyharmada, a férfiaknak pedig mintegy fele viszont bevallotta, hogy rendszeresen vannak futó kalandjai.