horoszkóp

A porszívózás népszerűbb a szexnél?

2004.09.09. 16:50
Az angol háziasszonyok állítólag jobban élvezik a porszívózást, mint a szexet, a Velvet munkatársainak azonban teljesen más a véleményük. Olvassa el munkatársnőink elmélkedéseit a házimunkáról és a szexről!
Nagy-Britanniában minden negyedik háziasszony sokkal nagyobb örömét leli a házimunkában és a takarításban, mint a szexben - legalábbis ezt derítette ki egy angol felmérés. A legmeglepőbb talán, hogy a 35 év alatti hölgyek körében az arány még nagyobb, ott a nők 40 százaléka állította, inkább söpröget, semmint ágyba bújjon férjével.

A vendégeknek jár a rend

Az ezer nőre kiterjedő felmérés egyébként emellett betekintést nyújtott a nők takarításai szokásaiba is. Tíz nőből négy azt mondta, bűnösnek és semmittevőnek érzi magát, ha pihenni próbál, miközben a lakás koszos és rendetlen. Mégis 60 százalék beismerte, hogy csak akkor suvickolja a lakást igazán tisztára, ha vendéget vár. További faggatózások után a nők 26 százaléka azt is beismerte, hogy sokszor nem is takarít, és csak azzal próbálja a rend látszatát kelteni, hogy bedobálja a széthagyott dolgokat a szekrénybe és a fiókokba.

A felmérést egyébként a Jó Háztartásvezetés című magazin végezte, aminek főszerkesztője, Lindsay Nocholson biztosította a nőket, mélyen megérti problémájukat. "A nőknek mindig meg kellet küzdeniük a háztartási kötelezettségekkel. Ráadásul a tisztaság és rend viszonylagos fogalmak, melyek háztartásról háztartásra változnak" - mondta el a felmérés kapcsán.

Mi nem takarítunk

A Velvet munkatársai egyébként nem osztották a brit háziasszonyok véleményét, holott szerkesztőségünk valamennyi tagja 35 év alatti nő. Mégis mindenki egyöntetűen állította, a szexet bármiféle házimunkánál jobban élvezi. Meg kell azonban jegyezni, hogy felmérésünk nem teljesen reprezentatív, hiszen munkatársaink többsége saját bevallása szerint egyáltalán nem szeret takarítani. "Én a házimunkát kimondottan utálom, nem is szoktam foglalkozni vele, tökéletes időrablás ugyanis, a szexet meg kimondottan kedvelem. Szóval két ellentétes érzelmi töltéssel ellátott dologról van szó, amit nyilván nem lehet egymással összehasonlítani." - fogalmaz radikálisan egy kolléganőnk.

A porszívózást minden kolléganőnk egyöntetűen utálja, holott tanulmányink alapján tisztában vagyunk vele, hogy az összes házimunka közül a porszívózás égeti el a legtöbb kalóriát. A mosogatás sem szerepel a népszerűségi lista élén, mosni viszont kifejezetten szeretnek a kolléganőink, bár valószínűleg azért, mert ezt a mosógép elvégzi helyettük. A teregetés azonban mindannyiunk szerint kellemes, jó szagú, romantikus dolog.

Mindössze egy kolléganőnk tartott ki amellett, hogy a rend igenis fontos dolog, de aztán beismerte, ő sem képes maga gondoskodni lakása rendben tartásáról. "A rendnek van értelme, én nagyon rosszul érzem magam koszban-kupiban, viszont baromi lusta vagyok, így kéthetente takarítónő vágja rendbe a lakást." - mondta Suze.

"Én a káoszban rejlő rendszerben hiszek, nem a rendben" - kontrázott egy másik munkatársnőnk. "Szerintem, aki túlságosan sokat takarít, annál valami gáz van szexualitás kérdésben, aki viszont sokat szexel, annál nincs okvetlenül gáz takarítás kérdésben." - vonta le Barbi a tanulságot.