Szexista labdaszedés a madridi tenisztornán

2004.10.20. 12:17
A Madridban zajló férfi tenisztorna egyes mérkőzésein a hagyományoktól eltérően nem fiatal lányok és fiúk a labdaszedők, hanem ismert ügynökségek modelljei. A spanyol kormány egyenjogúsági kérdésekért felelős biztosa tiltakozását fejezte ki emiatt.
elterelés
Nem játszik, csak látszik
Soledad Murillo szerint az ötlet szexista, és ezt levélben közölte a Mestersorozatba tartozó, 2,45 millió dollár összdíjazású verseny szervezőivel, a viadal főszponzorával és a főváros polgármesterével. Úgy véli: a hölgyek alkalmazása azt a benyomást kelti, mintha a nők csupán dísz- és szórakoztató tárgyak lennének.

Reklám

A 19 és 28 év közötti modellek fehér, térdig érő szoknyában és szponzorált (márkás) topban rohangálnak az elgurult labdák után, illetve átnyújtják a játékosoknak a törülközőt. Állítólag két hétig készítették fel őket erre a feladatra. A Reuters szerint a modellek heti ezer-egyszáz dollárt kapnak a munkáért. Nem minden meccsen vannak kint, de azok közül a játszmák közül, amiket a televízió közvetít, naponta legalább egyben feltűnnek.

Agassinak elterelik a figyelmét

labdaszedő
Rajt

A torna egyik legnagyobb sztárja, az amerikai Andre Agassi sincs elragadtatva az újítástól. "Nem vagyok biztos abban, hogy ez a legjobb útja a sportág népszerűsítésének" - mondta a tengerentúli klasszis, aki első mérkőzésén 7:6, 6:3-ra nyert a fehérorosz Max Mirnyij ellen.

"Bevallom őszintén, hogy néha nehéz volt csak a labdára koncentrálni. Bár számomra talán előnyt jelentett, hogy sokszor teniszezem a feleségemmel" - tette hozzá Agassi, Steffi Graf férje.