horoszkóp

Pénzt és lakást kértek Terry Black fiáért

2004.09.22. 11:35
Megkezdődött a büntetőpere annak a családnak, melynek tagjai a vád szerint pénzt és lakást kértek újszülöttjük örökbeadásáért az ismert transzvesztita előadóművésztől, Terry Blacktől.
Az ügyészség a most három éves Danika szülei és apai nagymamája ellen emberkereskedelem miatt emelt vádat.

A nagymama vállalta, a húg felvette

A vádirat szerint a kisfiú családtagjai 2001. szeptemberében pénzt akartak kérni és elfogadni a művésznevén ismertté vált Rácz Károlytól, a hónap végére várt gyerek örökbeadásáért.

A Fővárosi Bíróságon szerdán kezdődő tárgyaláson a szülők nem vallották magukat bűnösnek, a nagymama ugyanakkor elismerte bűnösségét. Egyikük sem tett azonban vallomást a bíróság előtt, és mindhárman fenntartották a nyomozati szakaszban tett állításaikat. A vádlottak a nyomozóknak annyit elismertek, hogy pénzt, és egy lakást kértek Rácztól, cserébe a gyerek örökbeadásáért. Azt állították azonban, hogy erre a transzvesztita maga kérte őket, mivel elmondása szerint akkor kevés pénze volt, és neki magának is a húgától kellett volna kérnie.

Állításuk szerint Rácz a kérés nyomatékosítása érdekében beszélte meg velük, hogy pénzt kérnek tőle, a húga, majd pedig egy ügyvédnő előtt. Az állítólagos húg azonban egy újságíró volt, és a családtagok pénzkérését rejtett kamerával is felvették. A vádlottak végül egyetlen fillért sem kaptak az örökbeadásért, ám a 2001. őszén megszületett kisfiút már Rácz vitte magával. A három vádlott a per során szabadlábon védekezhet. Az apával szemben enyhítő körülmény, hogy az eset idején még fiatalkorú volt.