Időutazás tíz dollárért

MTI
2004.08.26. 15:20
Egy előrelátó amerikai cég szerint körülbelül ötszáz év múlva találják majd fel az időgépet, de náluk már most le lehet foglalni a jegyeket az időugrásra.
Az időutazás előbb vagy utóbb valósággá válik, ezért érdemes idejekorán élni a lehetőséggel - vallja a Time Travel Fund amerikai vállalat.

Azoknak a vállalkozó szellemű egyéneknek, akik hajlandóak tíz dollárt befektetni, nemcsak a földi létbe való visszatérést, hanem a gondtalan megélhetést is garantálja a cég, de csak arra az esetre, ha valóban feltalálják az időgépet - olvasható az Utro.ru orosz nyelvű hírportálon.

Kamatozik

A tíz dollárból nyolcba kerül a jelentkezési lap, valamint az időutazó-igazolvány. További egy dollárt emésztenek fel a cég költségei, a maradék egy dollárt pedig egy évi 5 százalékos kamatozású bankszámlára helyezik. A számítások szerint alig 500 év alatt a számlán több mint 39 milliárd dollár gyűlik össze.

Amennyiben öt évszázad múlva lesz időgép, a cég emberei visszatérnek a múltba, megtalálják a klienseket, ellenőrzik az időutazó-igazolványukat, és ha rendben találják, elviszik az illetőt a távoli jövőbe. Ha az időgép ötlete nem 500, hanem tízezer év múlva válik valósággá, legfeljebb a számlán lévő összeg lesz nagyobb.

Az összeg az ügyfelet illeti majd meg, a cég csak az időutaztatással kapcsolatos költségeit vonja le, vagyis a bátor vállalkozóknak a jövőben lesz mit a tejbe aprítaniuk.

Nincs garancia

A cég egyébként nem garantálja a vállalkozás sikerét, és erre figyelmezteti is a jelentkezőket azzal: "Ki tudja, lehet, hogy soha nem találják fel az időgépet, vagy a háborúk a kőkorszakba vetik vissza az emberiséget" - olvashajtuk a honlapon.

A Time Travel Fund semmit sem árul el arról, hogy életük melyik szakaszában térnek az időben vissza ügyfeleikért: lehet, hogy akár egyetlen perccel az illető halála előtt, vagy éppen utána, de ez esetben ígéretük szerint feltétlenül újraélesztik kliensüket.